Julie Dawall Jakobsen og Irina Andersen ligner et godt bud på en damesingle-finale ved 6-Nations i Frankrig. Foto @Privat/GBK

6-Nations for U19-spillere: Flere danske finaler i vente

Til trods for et par choknederlag er Danmark stadig den altdominerende nation ved 6-Nations for U19-spillere i Frankrig. En del danskere har allerede spillet sig videre til finalerne, mens andre mangler en enkelt sejr for at nå frem til den afgørende kamp om guldet. Mesterskaberne strækker sig over hele ugen med den individuelle turnering i går og i dag, og holdturneringen hen over weekenden.

De rene doubler skuffer
I dame- og herredouble-rækkerne havde vi sat næsten op efter minimum et par finaledeltagere, men må desværre nøjes med overraskelsen Jeppe Bay Madsen/Rasmus Kjær, der trods en seedning til kvartfinalen nu har spillet sig helt frem til en finale. De to møder ikke som forventet de topseedede danskere Frederik Søgaard/Joel Eipe, der i går måtte trække sig fra deres kvartfinale.

I damedoublerækken har vi slet ingen danske par med i finalen, da begge de to topseedede danske par tabte deres respektive semifinaler. Julie Dawall Jakobsen var ellers udset til at gå hele vejen i både damedouble og damesingle, men må nu nøjes med at holde fokus på damesinglerækken. Her har landsmanden Irina Amalie Andersen allerede spillet sig frem til finalen, og kan Julie Dawall vinde sin semifinale, så venter der en ren dansk finale.

Læs også: De danske U19-spillere maser modstanderne ved 6-Nations i Frankrig

I mixeddoublerækken satser vi også på at få en ren dansk finale. Ud af de fire par i semifinalerne er tre danske, med topseedede Sara Lundgaard/Frederik Søgaard som favoritter. De to møder i deres semifinale Ditte Søby Hansen/Ditlev Jæger Holm, mens Cecilie Finne-Ipsen/Jeppe Bay Madsen møder et fransk par i den anden semifinale.

Netop i dette øjeblik missede vi chancen for en ren dansk finale i herresingle, da Ditlev Jæger Holm tabte 21-19 i tredje sæt i semifinalen. Mikkel Enghøj kan dog stadig nå finalen, som i øjeblikket spiller sin semifinale, hvor både han og modstanderen har vundet et sæt hver og skal ud i et tredje sæt.

Julie Dawall Jakobsen fører i sin semifinale 11-4 i første sæt.

Følg de unge danske spillere på linket herunder.

6 Nations U19 2016 – Individual Event

Læs også

Dawall stryger til tops i Holland: Jeg er meget glad over og stolt af min sejr

Julie Dawall sejrede i finalen ved Dutch International. Her fortæller hun BadmintonBladet om kampen og …