Amalie Hertz Hansen. Foto @ Badmintonbladet

Amalie Hertz Hansen: Målrettet og stædig rad

Loading

Damesingle er den mest jævnbyrdige række ved dette års DM. En af outsiderne er Amalie Hertz Hansen, som var en af cover-pigerne på det seneste nummer af magasinet Badmintonbladet.

Amalie Hertz Hansen søger ikke opmærksomheden men får den automatisk på grund af hendes gode humør og positive væsen. Man kan mærke og høre, at hun er i huset.

”Folk kan nemt læse, om jeg er glad eller sur. Der kan jeg godt være meget sort/hvid. Hvis jeg taber en kamp, er jeg ofte sur, mens jeg selvfølgelig altid er glad for en sejr.”

amalie hertz hansenAmalie begyndte at spille badminton som 9-årig men var en tur omkring idrætsgymnastik inden da.

”Jeg kom på et drengehold i gymnastik, fordi jeg var så stærk, men da jeg ville med ud til konkurrencer og ikke fik lov, fordi jeg var pige, gad jeg ikke mere. Så fik jeg lov til at begynde til badminton i stedet for.”

Sjove og gode oplevelser
Når den ikke står på skole, lektier og badminton, bruger Amalie sin tid på kæresten og veninderne. Men badminton optager meget af tiden, og hun fremhæver især en særlig periode fra hendes badmintonliv:
Da hun rykkede op fra Mesterrækken til Eliterækken og hendes første tur med landsholdet til en 6 Nations-turnering.

”Guldet ved U17-EM for hold er det resultat, der betyder mest for mig sammen med guldet i damedouble ved Danish Junior Cup 2014. Men også min første sejr ved en Senior Mesterrække-turnering betyder meget for mig. Jeg savner virkelig U17-tiden”

Jeg hader at blive treer!
”Det mest irriterende er, at jeg så tit er blevet nr. 3! Og hvis jeg skal spille mod en god veninde, kan jeg godt blive mere nervøs end normalt. Det er bare så nederen at tabe til en god veninde.”

Hvis noget går Amalie imod, bider hun i det sure æble og får talt ud om tingene. Hun vælger en positiv tilgang til sporten og ellers trøster hun sig med at andre også oplever modgang.

Amalies største inspirationskilder er Carolina Marín for hendes power, Ratchanok Intanon for hendes teknik, og trænerne i Greve, Nadia og Jonas Lyduch, for deres gode råd.

”Jeg er meget målrettet og kan godt være en stædig rad.

Engang sagde jeg min træner imod og sagde, at jeg skulle arbejde mere med nettet. Min træner blev lidt stille, men jeg holdt stædigt ved, og det har lønnet sig i mit netspil.”

Drømmen inden for badminton er at blive professionel badmintonspiller. Om tiden efter badmintonkarrieren er slut, er Amalie også meget målrettet:

”Så skal jeg lave noget, jeg synes, er sjovt!”

Læs flere interview og spændende badmintonhistorier i magasinet Badmintonbladet.

Af Jacob Christensen

Læs også

Nervepirrende finaler i vente: Kan Fischer/Pedersen vinde deres første All England?

Finalerne ved All England bliver meget interessante, hvor der med garanti kommer nogle intense og …