Joshua Eipe i aktion for Gentofte. Foto@Rico Dahl Hansen

Badmintonligaen: Fantom-start ryster ikke hjemmeholdet

Hverken Gentofte og Odense har fået en drømmestart på Badmintonligaen i denne sæson. Nu var de to hold i aktion mod hinanden i GBK Hallen, hvor Odense på trods af en flot start måtte rejse hjem med et nederlag

To store doublespillere stod på hver sin side af nettet, da Jim Laugesen fra Gentofte og Mathias Boe fra Odense skulle i aktion mod hinanden med makkerne Joel Eipe (Gentofte) og Frederik Søgaard (Odense), der tidligere har spillet sammen internationalt.

Det blev en kamp, hvor Boe/Søgaard fik den bedste start. Odense-parret vandt hurtigt første sæt med 21-13. I andet sæt fik Laugesen/Eipe bedre fat i spillet, men det var ikke til at sikre sig det efterfølgende sæt. 23-21 endte cifrene i udeholdets favør, og en føring til Odense var dermed skabt.

Sofie Holmboe Dahl svarede dog hurtigt igen for hjemmeholdet, da den unge danske damesinglespiller vandt sikkert i to sæt over finske Airi Mikkela fra Højbjerg.

I damedouble havde Ida Køpke/Julie O. Jensen fra Gentofte problemer med at få gang i spillet mod Amanda Högström/Camilla Martens fra Odense. 21-7 lød de overbevisende cifre til Odense-parret i første sæt. I andet sæt blev det mere spændende, men Gentofte-parret kom aldrig rigtig tæt på sejren. 21-13 til Odense og en 2-1 føring inden de tre sidste kampe.

Eipe vender truende sætnederlag til sejr
Joshua Eipe skulle derfor ind og vise hjemmepublikummet, at man kunne regne med ham. Han mødte Steffen Rasmussen fra Odense, og det gik strålende i starten. Eipe skabte sig et hul på et par point til Rasmussen, og den føring gav han ikke slip på. 21-16 i første sæt. I andet sæt blev Eipe sat under pres af Rasmussens hårde stiksmash, og det resulterede i en hurtig 3-7 føring til Odense-spilleren.

Rasmussen var endda foran med 8-13, men derfra gik det kun én vej for Odense-spilleren, og det var nedad. Eipe kom flot tilbage, vandt med 21-17 og bragte balance i regnskabet.

– I første sæt føler jeg mig komfortabel og rammer mange linjer. I andet sæt får han fat i mange ting, og der sidder Jim Laugesen bag min bane og ryster på hovedet over mit spil. Det var jeg egentlig lidt træt af, så derefter spillede jeg lidt primitivt og slog alt nedad, og det blev Steffen nok lidt overrasket over, siger Joshua Eipe til BadmintonBladet.dk om sin egen kamp.

Frederik Colberg/Line Christophersen fra Gentofte var for stor en mundfuld for Richard Eidestadt/Cecilie Juel fra Odense i mixeddouble. 22-20, 21-12 blev resultatet til Colberg/Christophersen.

Odense skulle dermed vinde den sidste kamp for at tvinge holdkampen ud i et Golden Set. I anden herresingle udspillede sig et spændende opgør mellem Mads Christophersen fra Gentofte og Patrick Bjerregaard fra Odense. Chistophersen styrede slaget gang mod Patrick Bjerregaard i første sæt, mens det var med omvendt fortegn i andet.

I tredje sæt var Christophersen skarpest, sikrede sig sejren med 21-13 i afgørende sæt, og dermed fik Gentofte den samlede sejr på 4-2.

Efter kampen mente han, at Gentofte stod sammen som hold i de afgørende situationer, hvor specielt en sejr i mixeddoublen var meget vigtig.

– Vi spiller begynder at spille som et hold, efter at vi kommer bagud med 1-2. Derefter vinder jeg min kamp, og Mads Christophersen er kæmpe stort foran i sin kamp. Så smider han andet sæt, men Mads Christophersen er den seje af de to i tredje sæt. Mixeddouble var dog ret afgørende for den samlede sejr i dag, da kampen hele tiden lå på vippen, siger Joshua Eipe til BadmintonBladet.dk

RSL BADMINTONLIGAEN banner

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.