VEB's førstesingle Victor Svendsen er klar til finalen i Portugal. Foto @ iShoot

Badmintonligaen: Vendsyssel henter storsejr på hjemmebane

I et nøgleopgør mellem to af Badmintonligaens midterhold viste Vendsyssel sig tirsdag aften stærkest, da Odense blev sendt hjem fra Frederikshavn med et 5-1-nederlag.

Der var på forhånd lagt op til et spændende opgør, da Odense gæstede Vendsyssel tirsdag aften. Men til hjemmeholdets store fortjeneste udeblev spændingen, da VEB uden større slinger i valsen vandt 5-1, som sender dem flere pladser op af ligatabellen.

Holdkampen var fra start til slut præget af en VEB-dominans, som allerede i første runde blev symboliseret ved en kanonstart fra hjemmeholdet. I damesinglen havde Vendsyssel den stærke amerikaner Beiwen Zhang, som i første sæt smadrede Odenses Airi Mikkela. En 19-4-føring blev til sætsejr på 21-7.

Læs også: Badmintonligaen: Greve vaklede kun kort mod Højbjerg

På banen ved siden af var udeholdets Sara Thygesen og Frederik Søgaard på forhånd udset som favoritter, men et velspillende VEB-par gjorde det svært for Odense-spillerne. Lasse Mølhede var for første gang i denne sæson på ligaholdkortet, men det kunne ikke ses på spillet.

Vendsyssels mixeddouble tog første sæt med 21-13, inden Thygesen/Søgaard kom lidt bedre med i andet sæt. Det blev dog Lasse Mølhedes helt store comeback-aften, og VEB-parret kunne på første matchbold sikre holdet en fremrangende åbning, da de vandt andet sæt med en 21-15.

Samtidig satte Beiwen Zhang endegyldigt sin finske modstander på plads, og sikrede en samlet 21-7 21-13-sejr. 2-0 til Vendsyssel.

Glade VEB-vindere fra første runde. Foto @Vendsyssel Elite Badminton
Glade VEB-vindere fra første runde. Foto @Vendsyssel Elite Badminton

Damedouble gav spænding
I anden runde af opgøret startede VEB-herredoublen Jacco Arends og Zvonimir Durkinjak ud med at komme foran 11-2 mod Mikkel Normann og Søren Toft Hansen. Og udover hård fight, så havde Odense-parret intet at skyde igen med, hvorfor første sæt gik til det hollandsk-kroatiske par med 21-13.

På Nordjyske Bank-banen – som bane 1 kaldes i Frederikshavn – havde VEB’s svenske damedouble Emma Wengberg og Clara Nistad allerede vundet første sæt. De to måtte dog kæmpe noget hårdere for det, og var bagud 19-18, inden de vendte sættet til 21-19.

Der tegnede sig dermed et billede af en 4-0-føring, som potentielt kunne sende tre point nordjydernes vej. Men damedoublen formøblede en føring sidst i andet sæt, og et velspillende Odense-par Maiken Fruergaard og Camilla Martens sikrede sig sættet med 22-20 efter ombolde.

Arends/Durkinjak fra VEB sendte som forventet hjemmeholdet på 3-0 i holdkampen efter en komfortabel 21-14-sejr, og en damedouble-sejr var nu nødvendig, hvis udeholdet ville have point med hjem.

I damedoublens tredje sæt lignede det længe en hjemmesejr, men den svenske konstellation formøblede en 11-8-føring, som gav fornyet spænding i opgøret. Sejrcifrene for Maiken Fruergaard og Camilla Martens blev 21-19 20-22 21-17.

Afgørende herresingler havde snert af nerve
1-3-reduceringen gjorde pludselig de to herresingler markant mere spændende, da Odense med to sejre nu kunne fremtvinge et Golden Set. Først til at blive sendt på banen var anden herresingle, hvor hjemmeholdets Victor Svendsen tørnede ud mod Patrick Bjerregaard.

De to spillere, der begge er årgang 1995 og i top 20 på den danske herresingleranglise, gav fra starten af hinanden nogle lange dueller. Men i den udmarvende begyndelse fik Victor Svendsen langsomt overtaget, og efter opholdet ved 11-10 i hans favør kunne han spille sættet hjem med 21-13.

Læs også: Polish International: To imponerende titler til Danmark

Samtidig kom VEB’s Raul Must foran 11-8 i første herresingle i hans kamp mod sin tidligere holdkammerat Steffen Rasmussen, og det begyndte igen at ligne tre point til hjemmeholdet. Føringen smuldrede dog efter opholdet, da Steffen Rasmussen spillede sig tilbage på 14-14, og Patrick Bjerregaard spillede sig foran 11-8 i andet sæt i kampen ved siden af.

Estiske Raul Must spillede sig dog tilbage på vinderkurs, og kunne efter et par lange dueller sikre sig sættet med 21-16.

Hjemmeholdets Victor Svendsen havde samtidig vendt opgøret, og kunne i sættes afslutning afgøre kampen på en matchbold ved 20-19. Der skulle dog et par fremragende redninger af Patrick Bjerregaard til, inden Svendsen til sidst kunne kaste sig på knæene, da han vandt duellen til 23-21 i det afgørende sæt.

4-1-føringen sikrede Vendsyssel de tre point, og godt ti minutter senere lukkede og slukkede Raul Must, da han med en sejr på 21-16 21-18 gav VEB-holdet en samlet 5-1-sejr.

Vendsyssel-mandskabet har dermed fem point for sæsonens første tre kampe, mens Odense har tre point.

Stilling: Badmintonligaen

RSL BADMINTONLIGAEN banner

Læs også

Svendsen og mange andre danskere spiller i den svenske liga: Ligaen er på vej frem

Victor Svendsen har i den seneste tid imponeret ved at komme i flere finaler i …