Badmintonstjerner: Hvor blev de af? Peter Rasmussen

PETERRASMUSSEN-afp“Det var en mere dramatisk kamp, end cifrene afslører. Med sine 124 minutter blev det en af de hårdeste finaler nogensinde – også for de 3.000 tilskuere i hallen – og dem derhjemme foran TV-skærmen”. Året var 1997, og VM-guldet i herresingle blev det første danske i tyve år. Han var blot 22 år og blev efterfølgende døbt “den hvide kineser” eller “The White Chinaman” for sit hurtige fodarbejde og sin kraftfulde springteknik, der har kendetegnet mange kinesiske badmintonspillere. Trods en skadefuld badmintonkarriere lykkedes det ham efterfølgende at vinde guld ved Europamesterskabet i 2002, både individuelt og sammen med herrelandsholdet. Hvor er han i dag? Peter Rasmussen

“I have never seen anything like it”
Ordene var tidligere badmintonspiller og daværende -kommentator, Gillian Clarks. Og ikke overraskende. Efter mere end to timers spil mod en til sidst fuldstændig forkrampet modstander, Sun Jun, skrev Peter Rasmussen historie. Det var 1997. I 2004 indstillede han badmintonkarrieren i en alder af 30 år. I dag, 2014 har han en dagligdag med fokus på familien og en karriere som øjenlæge godt på vej.

– Jeg stoppede egentlig på en lidt dum måde i 2004. Under finalen i US Open sprang en skade, jeg havde kæmpet med et stykke tid, op i den ene fod. Så sagde jeg: Nu er det nok, nu må det være det. Det måtte jeg acceptere, og jeg havde det helt okay med det, fortæller Peter Rasmussen til BadmintonBladet.

Medicinstudierne ventede
Beslutningen faldt relativt let, for Peter var allerede da godt i gang med en uddannelse.

– Jeg vidste godt, hvad jeg skulle lave. Jeg var i gang med medicin, og det blev jeg så færdig med i 2007.

Efter studiet fulgte halvandet års turnus i Nykøbing, og derpå blev han tilbudt en Ph.d på Øjenpatologisk Institut i tre år. Forskningsperioden blev forlænget yderligere halvandet år med en postdoc stilling. I det seneste lidt over et år har Peter Rasmussen været i uddannelsesstilling til øjenlæge.

– Fra badminton til medicinen har jeg noget med i bagagen omkring målsætninger og menneskelige erfaringer. Jeg er lidt ældre end mine kolleger, men har mere livserfaring, og det er okay.

Hvad blev der af badminton?
Efter at have trænet mange gange om ugen kan Peter ikke lægge motionen på hylden. Men der er en familie, bestående af Peter, Josefine og deres tre børn, at tage hensyn til.

– Det hele skal gå op i en højere enhed familiemæssigt, så det bliver kun til badminton én gang om ugen. Jeg spiller oppe i Hillerød, 1. herresingle i 1. division. Det er lige i overkanten. De træner rigtig meget, dem man møder, så jeg kommer lidt til kort, erkender den tidligere verdensmester.

– Jeg har tabt nogle kampe i år, på nær én. Det hænger sammen med træningsniveauet. Man mister lidt følingen, men jeg synes stadig, det er sjovt, men burde måske nærmere spille på 2. eller 3. divisionsniveau, konstaterer den nu 40-årige Rasmussen tørt.

Det skal være sjovt
Peters drenge, Oskar, 9 og Simon, 7 spiller i Birkerød, og det skal bare være helt stille og roligt, fortæller Peter.

– Oskar synes, det er rigtig sjovt, og Simon på 7 er begyndt at synes, det er sjovere, griner Rasmussen.

– Så længe de synes, det er sjovt, skal de bare fortsætte. De spiller to gange om ugen og lidt holdkampe og turneringer. Det handler mest om at røre sig og have det sjovt.

Og hele familien holder sig aktiv. Peters kone, Josefine, der også har spillet badminton, lider af problemer med knæene, så hun løber lidt og får styrketrænet i stedet, mens parrets yngste, Rosa, på 5 også er med i hallen.

– Arh, hun vil nu hellere danse ballet, tilstår den kommende øjenlæge.

Kilde til citat: dillesport

Læs også

To nederlag til det danske UVM-hold på andendagen

Det danske landshold til UVM spillede i dag mod Kina og Taiwan, og det blev …

2 Kommentarer

  1. han bor på vibeengen i Birkerød

  2. altså peter rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.