Astrup og Skaarup led et skuffende nederlag i Thailand. Foto: @Annette Vollertzen

Bitburger Open: Det bliver en danskerfri finale

Efter et ærgerligt nederlag i både herresingle og herredouble har Danmark ikke flere chancer tilbage ved Bitburger Open.

Doublen var helt ved siden af sig selv

Anders Skaarup og Kim Astrup [6] mødte tyske Michael Fuchs og Johannes Schoettler [8] på hjemmebane. Danskerne lagde meget forsigtigt ud i første sæt, og de virkede ikke komfortable på banen.

Det blev derfor ikke et særlig kønt første sæt. Det var præget af mange fejl og korte bolde, som tyskeren kom bedst ud af, og de vandt sættet med cifrene 21-15.

I andet sæt var danskerne langt mere til stede på banen. De spillede hurtigt, offensivt og med omtanke. Duellerne var længere og mere seværdige, og efter en fantastisk dansk start, hvor danskerne hurtigt fik opbygget en 7-0 føring, kunne de unge danskere tvinge kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Men i tredje sæt vendte spillet fra første sæt tilbage. Danskerne var igen meget passive, og når de endelig forsøgte at trumfe igennem i offensiven, så blev det meget utålmodigt og ikke særlig velovervejet. Den danske frustration blev kun forværret af servefejl og den højtråbende Michael Fuchs, som blev båret frem af publikum.

I store dele af tredje sæt lykkedes alt for tyskerne – til trods for, at Johannes Schoettler så ud til at være meget begrænset i sine bevægelser, især mod slutningen af sættet. Tyskeren vandt dermed kampen 21-15, 10-21, 21-15.

Inden det skuffende nederlag i herredoublen havde Anders Antonsen [15] også tabt sin semifinale mod indiske Sourabh Varma [useedet]. I midten af andet sæt begyndte Anders Antonsen at få fat, og det lignede en tresætter. Men inderen strammede grebet og kunne alligevel afgøre kampen i to sæt 21-15, 21-18.

Det bliver derfor en finaledag uden dansk deltagelse i morgen.

Resultater fra Bitburger Open

Læs også

En rejse ind i en anden verden. Lost in Translation. 

En “maggi-terning” badminton- og dannelsesrejse med større fokus på “mennesker og kultur” end “badminton”.  FORHISTORIE …