Foto @Rico Dahl Hansen

BWF tester igen ‘nyt’ pointsystem – glemte at spørge spillerne først

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) er nu endnu engang klar til at give pointsystemet til 11 en chance i international badminton. Tidsperioden er besluttet, og omend det ikke kommer til at blive testet på allerhøjeste plan, så vil adskillige danske spillere blive berørt af ændringen allerede fra efteråret.

Gammel vin på nye flasker?
Der er endnu engang tale om pointsystemet bedst af fem sæt til 11, som vi så sent som sidste sæson havde i den danske badmintonliga. BWF har selv testet pointsystemet to gange hidtil, og dette bliver dermed tredje testperiode som kommer til at løbe fra september 2016 til 31. december 2017. Testen af pointsystemet kommer til at foregå på niveauet under Super Series og Grand Prix Gold, hvilket inkluderer Grand Prix, International, Future og internationale juniorturneringer.

I et memorandum skrevet af BWF skriver de, at de vil vælge en af følgende formater for afslutningen af et sæt:
1. Maksimum 15 point i et sæt (hvor der vindes ved to overskydende point eller ved 15-14)
2. En tre-points ‘tie break / afgørelse’, når begge når scoren 10 (eks. 13-11 i sætsejr)

Der vil være et ophold på 60 sekunder mellem sættene.

Spillernes organisation ikke underrettet om ny testperiode
BWF har dog ifølge repræsentanterne for spillernes egen organisation BWF Athletes Commission helt glemt at høre netop spillerne af, før de traf beslutningen om endnu en testperiode. Belgiske Yuhan Tan, som er formand for spillernes forbund, har sammen med næstformand Koen Ridder skrevet et åbent brev til BWF, hvor de er skuffet over ikke at være blevet taget med på råd, og dermed ikke har haft en stemme med i helt vedtagelsen af en ny testperiode for pointsystemet til 11 (se brevet i bunden af artiklen).

Yuhan Tan og Koen Ridder håber med brevet, at kunne få emnet om spillernes manglende indflydelse og BWF’s manglende vilje til at være lydhøre på dagsordenen ved næste BWF-møde i kinesiske Kushan op til VM for hold i maj.

Brevet fra BWF Atlethes Commission.

BWF’s memorandum om testperioden af det nye system

Læs også

Ny sponsor for World Tour: Badminton i liga med formel 1

BWF har lige meddelt, at de har indgået en ny aftale med en stor sponsor, nemlig …

2 Kommentarer

  1. Rasmus Kæseler Sørensen

  2. Kan de ikke bare lade være med at ødelægge sporten med deres elendige pointsystemer?