Mads Conrad og Mads Kolding. Foto: Anders Jensen

Danmark i eufori over Thomas Cup-titlen

Omkring 300 mennesker var samlet i Københavns Lufthavn for at tage imod de danske badmintonhelte, som søndag vandt Thomas Cup (VM for hold) for første gang nogensinde. Spillerne blev mødt med champagne, tale og kage, så humøret var højt hele vejen rundt. Der var nærmest en euforisk stemning i ankomsthallen. Derfor var det også nogle glade danske spillere og trænere som BadmintonBladet mødte i lufthavnen.

Landstræner med smil på læben
Landstræner Kenneth Jonassen var meget stolt af sine danske spillere, hvor han mente alt flaskede sig for Danmark.

– Tingene de flasker sig under turneringen. Jeg synes, vi havde gode matchups i de vigtige kampe. Derudover havde vi også heldet på vores side, og det er det der skal til, sammen med dygtighed. Når det går op i en højere enhed har vi chancen for at vinde. Samtidigt leverer spillere på allerhøjeste hylde og det fællesskab der var på holdet, betød rigtig meget, så jeg er meget imponeret over drengene.

Landstræneren pointerede også at kvartfinalen mod Japan var den sværeste kamp under turneringen.

– Det var en hård kamp, på grund af Japan var en forholdvis ukendt størrelse. Japan kæmpede virkelig formidabelt for at forsvare deres titel. Alle kampene havde dog noget helt bestemt og det var selvfølgelig også svært at have Jan Ø. og Kolding ude i semifinalen, men det hele lykkedes, fremhævede Jonassen.

Gang i festen
BadmintonBladet fik også fat i Mads Conrad, som var rigtig glad og lykkelig over Thomas Cup-titlen.

– Der var gas på efter sejren. Mange af os spillere har svært ved at snakke i dag, for vi har bare festen med 120 i timen. Vi havde en impulsfest, hvor vi bare festede løs efter den sidste bold blev slået i gulvet. Det var den fedeste aften samt en god tur hjem, hvor jeg bare glædede mig til at komme hjem til mine elskede, fortalte Mads Conrad.

Nerverne var uden på tøjet under den afgørende kamp, hvor Hans-Kristian Vittinghus sikrede Danmark Thomas Cup-trofæet.

– Jeg var rimelig nervøs, men havde en fornemmelse af, at det nok skulle gå. Vi stod så meget sammen, og kunne bare mærke “vi vinder det her”. Det er bare ikke det samme at blive nummer 2 som nummer 1, for man husker mere vinderne. Min egen præstation under turneringen var præget af både gode kampe og mindre gode kampe. Det handler dog om hvem der står på den anden side. Kolding og jeg får det svært i finalen, fordi indoneserne spiller rigtig godt. Dog slog Kolding og jeg et par fra Taiwan vi aldrig har slået før, samt at Boe og jeg vandt en god kamp mod Endo/Hayakawa.

I modsætning til Jonassen nævner Conrad semifinalen mod Malaysia som den sværeste kamp.

– Jeg vil vurdere semifinalen mod Malaysia som den sværeste, grundet Viktor startede med at spille mod Lee Chong Wei, men alle kampe har været svære. Vi har tidligere været rigtig tæt på, men denne gang gik det op i en højere enhed, sluttede Mads Conrad af med.

Danmarks nye “Hans Majestæt”
Hans-Kristian Vittinghus strålede af glæde i Københavns Lufthavn. Han nævnte Thomas Cup 2016, som en turnering han aldrig glemmer.

– Thomas Cup 2016 er en oplevelse jeg aldrig glemmer, og noget jeg altid vil have sammen med de her drenge. Det har virkelig været en speciel oplevelse, så det kommer jeg altid til at huske.

Når HK ser tilbage på sin egen præstation ved Thomas Cup er der en kamp han specielt fremhæver.

– Jeg spillede helt klart bedst i finalen. Jeg synes, jeg spillede med den rette tålmodighed og holcte mig til planen, selvom det var en afgørende kamp. Så den kamp er jeg ekstremt godt tilfreds med.

HK fremhæver atmosfæren i Kina som helt speciel.

– Det var for sindssygt. Der var udsolgt til finalen, og kineserne var stort set alle sammen på vores side. Vi levede os meget ind i det, og vores heppekor styret af Mathias Christiansen ude bagved fik hallen med fra start af. Ved hver eneste bold blev der jublet for sindssygt, og der var god opbakining. Der var ikke stille et sekund, sluttede Hans-Kristian Vittinghus af med.

Stort tillykke til de danske gutter skal det lyde herfra BadmintonBladet. Helt fantastisk præstation.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Kolding og Conrad overvandt store problemer

Mads Kolding og Mads Conrad hentede en snæver sejr i første runde ved Malaysia Masters. …