Et nyt kapitel begynder

Efter syv udviklende og spændende år i Københavns Badminton Klub er jeg her efter sommerferien påbegyndt et nyt kapitel i mit liv. Pr. 1. august tiltrådte jeg en stilling på Gørlev idrætsefterskole, hvor jeg skal stå for skolens badmintonlinje, idrætspsykologi, ernæring & sundhed samt sportscoaching. Dertil har jeg forlænget min aftale med Skælskør Badminton Klub, hvor jeg fortsat vil stå i spidsen for ungdomsafdelingen. Det bliver specielt og vemodigt ikke længere at skulle have min gang på Østerbro. Jeg er dog ikke i tvivl om, at timingen er den helt rigtige og jeg ser frem til, at skulle kaste mig ud i nye og spændende udfordringer.

Da jeg kom til KBK i 2007 var mit mål, at vi skulle opbygge et solidt grundfundament, hvortil der gradvist skulle lægges nye lag på. Der blev således gradvist inkluderet styrketræning, løb, kost & ernæring, mentaltræning, fysioterapi, specialtrænere, gæstetrænere m.m. i klubbens træningssetup. Ideologien, der skulle udgøre de overordnede træningsrammer, var, at vi kommer længst ved at fordre og motivere til selvbevidste og reflekterende spillere, der kan; handle, træffe valg og udvise en proaktiv adfærd. En ideologi, der har kostet “kampe” og formentlig også nogle kortsigtede hurtige resultater, men samtidig også en tilgang, der har medvirket til at danne og udvikle en gruppe spillere med en stor selvindsigt og evne til at påvirke egen udvikling i en positiv retning. Jeg har udfordret og stillet krav til spillerne, da jeg har ønsket og haft en ambition om, at de også skulle have muligheden for, at kunne lykkedes på den lange bane.

Jeg har været så privilegeret at opleve og på tætteste hånd kunne følge processen frem mod en række ungdoms DM medaljer til KBK. Ja, faktisk lykkedes det klubben for første gang siden 1970´erne, at få flere forskellige Danmarksmestre indenfor en ganske kort periode. KBK kom også på det Europæiske landkort, da det i 2011 lykkedes Mads Sørensen at vinde det uofficielle U17 EM i herredouble. KBK drengen, Kim Bruun, klarede sig hele vejen til Team Skælskør Slagelse kommunes ligahold, hvor han i flere omgange har haft en fremtrædende rolle i sikringen af danske mesterskaber. Det har samtidig været en fornøjelse at opleve og medvirke til en ungdomsafdelings kollektive vækst til et niveau, hvor det bl.a. to gange er lykkedes at komme fra hold DM med medaljer om halsen.
KBK ungdom DMU

Når jeg i retroperspektiv tænker på min tid i KBK, er det ikke nødvendigvis resultaterne, der har den største plads i min hukommelse, men en benovelse og ydmyghed i forhold til, at have været en betydningsfuld del af så mange spilleres hverdag og ungdom. Det at have været med i processen – både når det gjorde ondt og når det hele kulminerede – det anser jeg som en fantastisk ære. Jeg glæder mig samtidig over, at jeg har formået at holde fast i mine værdier og turde udfordre også når det langt fra altid har været den “letteste” løsning. Jeg vil se tilbage på en tid, hvor det lykkedes at påvirke struktur, bredde og elite i en positiv retning. Jeg glæder mig samtidig over, at have haft muligheden for, at arbejde sammen med en række personer, der gennem tiden har medvirket til at skabe fantastiske rammer, stabilitet, tryghed samt et solidt fundament for de unge KBK spilleres udvikling og glæde ved sporten.

Et KBK kapitel med gode tider, udfordringer og fantastiske oplevelser afsluttes
– et nyt kapitel med nye spændende begivenheder påbegyndes…

Med sportslig hilsen,
Emil Staack

Website: www.top-performance.dk

Yonex

Alle Emil Staacks blogindlæg på BadmintonBladet:

Læs også

Emil Staack Blog: Når 1+1 bliver til 3

Det er derfor jeg gør det, derfor jeg bliver ved og derfor jeg gang på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.