Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad (højre) kommer ikke til København til VM.

Flere indonesiske spillere skal levere varen

Indonesere er blevet sultne efter mere guld.
Indoneserne er blevet sultne efter mere guld.

Selvom formanden for det indonesiske badminton forbund, Gita Wirjawan havde tårer i øjnene efter søndagens guldhøst, mener tidligere World Cup-vinder Ivanna Lie, at der var flere indonesiske spillere, der ikke trådte i karakter ved de just overståede verdensmesterskaber i Guangzhou.

Tid til nye kræfter
Det er spillere som Simon Santoso,  Adrianti Firdasari og Sony Dwi Koncuro, der allerede falder fra efter første runde, som tidligere elitespiller, Ivanna Lie, hentyder til. Selvom doublernes guldmedaljer ser flotte ud på papiret, mener Lie, at der skal tænkes mere i regenerering af unge talenter blandt de indonesiske spillere. Hun mener, at overgangen fra junior- til seniorspiller skal ydes langt større fokus, hvis succes ved fremtidige VM runder skal bevares.

Midlertidig succes må ikke være nok
For sportens skyld, må det ikke være nok for spillerne at vinde en eller to turneringer. Dét, Ivanna opponerer mod, er den anerkendelse og anseelse, atleter med blot få succeser nyder i hjemlandet. Der belønnes rundhåndet, når spillere vinder turneringer og skaber resultater; men det må ikke være nok for spillerne; de skal stræbe efter mere og ikke mindst flere resultater, når forbundet poster så mange resurser i de udvalgte udøvere, udtalte hun allerede i januar sidste år.

Holistisk udvikling af de unge
Lie, der til daglig har sin gang i ministeriet for ungdom og sport, stræber til stadighed utrætteligt efter at skabe bedre forhold for de unge badmintontalenter. – Vi må udvikle talenterne ud fra mere holistiske principper, både fysisk som psykisk, udtaler hun. I samme åndedrag henviser hun til lande som Kina, Korea og Japan, der allerede fra en meget tidlig alder fylder talenterne med vindermentalitet.

Kilder: Tribunnews.com; Jakarta Post

Læs også

To nederlag til det danske UVM-hold på andendagen

Det danske landshold til UVM spillede i dag mod Kina og Taiwan, og det blev …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.