Frederik Søgaard badmintonblog

frederik søgaard 2Odense-dreng
Siden 5-års alderen har Frederik Søgaard spillet i Odense BK, selvom klubben ligger en halv times kørsel fra hans hjem i Ullerslev. Da han blev 11 år, begyndte Frederik selv at tage bussen til hallen, og det gør han også den dag i dag. Ved siden af badminton er Søgaard startet på en 3-årig HF på Odense Katedralskole, hvor han er i gang med sit første år. Han vil gerne have noget at “falde tilbage på”.

Store ambitioner
Frederik vil gerne nå langt med sin sport; men er godt klar over, at det kræver masser af træning og fravalg af sociale arrangementer for at nå til tops.

– Der skal en masse hård træning og vilje til, og så skal man blive ved med at holde fast i det, man har med træning og ikke begynde med for mange fester, fortæller den 17-årige badmintonspiller.

– Jeg håber på at blive ved med at udvikle mig, så jeg kommer blandt de bedste i verden og kommer med til de største turneringer, OL, VM, All England, og vinde de store titler og få en masse oplevelser og erfaring ud af det, siger Frederik, der er indstillet på, at det kan tage en del år, inden han når så langt – til “den gode alder i Danmark”, som han udtrykker det med et grin, og henvisning til, at succes ofte kommer i en senere alder for danskerne end for asiaterne.

Stærk og taktisk
Det har altid været en af Frederiks styrker, at han har været stærk for sin alder. Men det alene har ikke skabt talentet, for Frederik Søgaard har også hovedet skruet ordentligt på, og det er han god til at udnytte på banen.

– Jeg har rimelig meget styrke i forhold til min alder. Det har jeg altid haft. Og så er jeg en god taktikker. Jeg læser spillet godt og vælger de rigtige løsninger… som regel, griner han.

Den unge spillers favoritslag er et cut fra baghåndssiden, i round-the-head.

– Jeg øver et slag, som jeg elsker at bruge. For det meste lykkes det, fortæller Frederik til Badmintonbladet.dk.

Sponsor
Frederik Søgaard har fået RSL som sponsor, og hans foretrukne våben derfra er ketcheren RSL M13 Super Speed 08. Sportsudstyrsfirmaet har set lyset i den unge spiller, der blandt andet blev tredobbelt Danmarksmester som U15-spiller. Men på resultatsiden var Frederiks største præstation alligevel, da han sammen med sin makker, Mathias Bay-Schmidt vandt sin første, internationale seniortitel, Finnish Open 2014, og så endda i parrets første sæson sammen.

– Det er gået rimelig stærkt med makkerskabet i herredouble, siger  Frederik og fortsætter om mixeddouble konstellationen, der også er på sin første sæson

– Der skal nok lige lidt mere træning til, sammen. Det skal nok komme på et tidspunkt. Vi skal bare blive ved med at udvikle os sammen, siger en fortrøstningsfuld Frederik Søgaard.

Alle Frederik Søgaards blogindlæg på BadmintonBladet: