Foto @Badminton Poland

Frederik Søgaard blog: At stå som nr. 2 var forfærdeligt

Loading

7 drenge og 6 piger var, hvad vi tog afsted til EM, som blev spillet i Lubin i Polen. Vi ankom til hotellet efter en fin rejse dertil.

Klamme pølser og fedt set up
Første træning forgik i træningshallen, som var rigtig fin med blå måtter. Den polske mad var dog ikke noget at råbe hurra for. Den bestod af klamme pølser og brød med pålæg, så vi fandt hurtigt et andet sted at spise.  Senere tog vi til Main hall, hvor det fedeste set up ventede os. Tv-lys, grønne måtter og tv-baner. Det var det fedeste set up, jeg har været til ud over Denmark Open.

Stor skuffelse
Holdturneringen begyndte, og jeg spillede godt. Gjorde kort proces i de kampe, jeg spillede. Vi nåede til semifinalerne, hvor vi skuffende tabte til de senere vindere fra Spanien. Jeg var skuffet, meget skuffet. Tror alle var skuffede over det, der skete i holdturneringen. Men vi måtte tilbage på hotellet og sunde os, så vi kunne blive klar til individuelt.

God indsats i herredouble
Den individuelle turnering gik godt. Jeg var klar og ville bevise, hvad jeg kunne med en ketcher. I herredouble spillede jeg sammen med Mathias Bay-Smidt. Vi spillede os frem til en semifinale, hvor de topseedede englændere ventede. Vi havde slået dem en gang før, men sådan skulle det ikke gå denne gang. Vi tabte 21-18 i 3. sæt. Jeg var skuffet efter kampen, men synes alt i alt, at vores indsats var god.

Revancheopgør mod englændere
I mixeddouble spillede jeg sammen med Sara Lundgaard. Vi var useedede og havde ikke spillet særligt meget sammen i 2015. Vi vandt de første par kampe, inden vi skulle spille kvartfinale mod nogle 3/4 seedede tyrkere, som vi smadrede ud af banen. I semifinalen ventede så de topseedede englændere, Ben Lane og Jessica Pugh. Vi havde slået dem en gang før, og sådan blev det også denne gang.

Stolthed over finaleplads
Vi spillede et rigtig godt første sæt og vinder 21-16. Vi var godt med i andet sæt indtil 11, hvor de rykker fra os til stillingen 18-11. Sara og jeg holder sammen og bliver ved med at turde og spille vores spil. Stille og roligt indhenter vi dem. Vi vinder lange dueller, og det er med til at gøre, at vi knækker dem til sidst. Vi vinder 23-21 og var dermed i EM finalen. Vi var megaglade og stolte over os selv. Vi havde aldrig troet, at vi skulle nå til en EM-finale, da vi så programmet før turneringen.

Tæt finale
EM finalen ventede os næste dag mod de anden seedede fra Tyskland. Dem har jeg/vi spillet mod flere gange og den stod lige i indbyrdes opgør.
Vi stod og ventede ved meeting point for at gå på banen. Der var tv-spotlight på os og vores danske flag ved indmarchen. Det var så fedt.
Vi starter godt ud med at komme foran i første sæt, men stille og roligt begynder de at spille bedre. Vi vinder første sæt 21-19, men får smæk i andet med 21-12, og der skulle til at samles kræfter og positive tanker til det afgørende sæt. Vi kommer godt fra start med en føring på 5-1 og 11-6, men efter opholdet begynder de at spille skarpt, og vi bakker. Vi ender med at tabe EM finalen 21-18 i afgørende sæt.

Tom fornemmelse
Skuffelsen var stor. At stå som nr. 2 på podiet var forfærdeligt. Jeg stod med en tom fornemmelse. At vide at man har gjort, hvad man kunne, men at det ikke var nok, er en irriterende fornemmelse.

Glæde over makkere
Men nu hvor jeg tænker tilbage på turneringen, så kan jeg ikke være andet end tilfreds med min præstation og de positive meldinger, jeg har fået af mine trænere.  Jeg er samtidigt stolt af mine makkers præstationer. Mathias, som har været igennem et længere skadesforløb før turneringen, gav alt, hvad han havde. Og sammen med Sara ramte vi et niveau i vores spil, som vi ikke tidligere har vist. Er glad for det, jeg har fået med hjem i bagagen og kan nu arbejde videre mod de næste store mål.

Om Frederik Søgaard Mortensen
Frederik er 17 år og bor på Fyn. Han spiller på ungdomslandsholdet og er del af Badminton Danmarks Ungdomselitegruppe. Frederik spiller til daglig for Odense Badminton Klub.
Frederik Søgaard har RSL som sponsor, og hans foretrukne våben derfra er ketcheren RSL M13 Super Speed 08. RSL har set lyset i den unge spiller, der blandt andet blev tredobbelt Danmarksmester som U15-spiller. Men på resultatsiden var Frederiks største præstation alligevel, da han sammen med sin makker, Mathias Bay-Schmidt vandt sin første, internationale seniortitel, Finnish Open 2014, og så endda i parrets første sæson sammen.

Læs også

Frederik Søgaard-blog: Jeg skal snart til min første turnering i Asien

20-årige Frederik Søgaard er et stort doubletalent, der har vundet sølvmedalje ved U-VM og spiller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.