Mikkel Enghøj tabte sin kamp i dag.

Fremtidens profiler spiller sæsonfinaler i Lillerødhallen

Mikkel Enghøj deltager i Grand Prix finalerne i LB
Mikkel Enghøj deltager i Grand Prix finalerne i LB

For fjerde år i træk er LB vært for ungdoms grand prix finalerne
Af: Jens Buck-Jensen

Vil man se, hvad dansk badminton har at byde på i fremtiden, skal man lægge vejen forbi Lillerødhallen i den kommende week-end fra den 25.-27. april, når LB som vært for fjerde år i træk blænder op for de bedste ungdomsspilleres sæsonfinaler. Der er gratis adgang til at se topbadminton alle dage.

For at deltage i grand prix finalerne skal man have kvalificeret sig gennem sæsonens resultater i de åbne turneringer. Det krav har 126 spillere fra landets førende klubber opfyldt. LB er selv repræsenteret med fem spillere ved finalestævnet. I U 17 årgangen deltager Sara Lundgaard, Julie O. Jensen og Mikkel Enghøj og i U 19 årgangen Nicolai Worm Carlsen og Mikkel Mortensen.

Grand prix finale stævnet er aldersopdelt i årgangene U 13 med 29 deltagere, U 15 med 28, U 17 med 31 og U 19 med 38 deltagere. I alle årgange spilles der i puljer, hvor alle møder alle. Det betyder, at man skal igennem ikke færre end 228 kampe, før de sidste vindere er fundet sent søndag eftermiddag.

Fredag kl. 10 vil borgmester Jørgen Johansen på kommunens vegne byde velkommen til stævnet, hvor- efter de indledende kampe går i gang. De forventes afsluttet lørdag ved 19-tiden, og herfra går de to bedste fra hver pulje videre til semifinalerne.

Når de indledende kampe er afsluttet, vil Badminton Danmark lørdag aften være vært ved en banket for spillere, ledere og officials. Her vil sæsonens bedste spiller i hver af de fire årgange blive præsenteret og fejret som fortjent. Allerød Musikskoles steelband vil stå for den musikalske del af underholdningen.

Søndag fra kl. 9 spilles der semifinaler. Hele 40 af slagsen skal man igennem, før man kan tage hul på de 20 finaler med forventet start kl. 13. Også her vil borgmester Jørgen Johansen være til stede og bistå med præmieoverrækkelserne sammen med Badminton Danmarks formand Rene Toft.
Finalestævnet er uden sammenligning LB’s største arrangementsmæssige udfordring i sæsonen og så omfattende, at et stort antal af klubbens medlemmer fra de yngste til de ældste har måttet mobiliseres.

Se spilleprogrammet

Læs også

Lundgaard: I finalen kunne de mange kampe mærkes i både benene og hovedet

Sara Lundgaard leverede alt i alt en meget flot turnering ved Austrian Open. En semifinaleplads …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.