Foto © Jacob Christensen

Afslutning på holdturneringen: Kampen om divisionspladserne

Lørdag den 2. april 2016 byder på dette års afgørelse på holdturneringen i badminton for sæson 2015/2016. Flere hold står på springet til en oprykning, mens andre hænger med en vis del langt nede i suppedasen. Lige for langt de fleste af holdene og spillerne er dog, at de her til eftermiddag skal spille sæsonens sidste holdkamp.

Oprykning fra 2. division står mellem Sjælland og Jylland
Spændingen er inden sidste kamp helt indtakt i oprykningsspillet fra 2. division op i det semiforjættede land 1. division, hvor der stadig spilles et væld af hverdagskampe.
Screen Shot 2016-04-02 at 08.57.08
Gentofte 2 topper oprykningen, men som det ser ud nu, så rykker deres ligahold ned i 1. division, hvorfor deres oprykning bliver annulleret som følge af reglen om maksimalt at have et hold i Danmarks øverste rækker. Samme regel gælder i øvrigt Solrød Strands 3. hold, som ikke kan rykke op på grund af deres suværene andethold i 1. division. Én oprykningskandidat skal dermed findes blandt Skovbakken og Hvidovre, der sammen med Højbjerg 2 skal op og spille 1. division.

I sæsonens sidste runde Skovbakken skal en tur til Solrød, mens Hvidovre hjemme møder Viby J.

Esbjerg og Lillerød 2 må til gengæld en tur ned i 3. division, mens Hillerød og Ikast 2 skal ud i et opgør om overlevelse, som potentielt kan sende begge hold ned, hvis Holbæk slår KBK 7-6 i nedrykningspuljens anden kamp.

Skal Langhøj op i 2. division?
Dagens måske mest spændende kamp på jyske breddegrader bliver dog kampen mellem Langhøj og Kolding BK. Langhøj led sæsonens første nederlag i sidste runde, da holdet uden sin 1. herresingle den tidligere Ikast-spiller og bror til Kristina Gavnholt tjekkiske Milan Ludik tabte 7-6 i Højbjerg.
Screen Shot 2016-04-02 at 09.07.04
En sejr i dag vil dog stadig sende Langhøj-mandskabet direkte op i 2. division, men det kræver at de slår oprykningsrivalerne fra Kolding, som ligeledes er klar på at tage springet op i 2. division. Koldings unge hold står i stor kontrast til holdet fra Langhøj, der har oprustet voldsomt inden denne sæson for at være helt sikre på at sikre sig adgang til Danmarks tredjebedste række.

Endvidere bliver det spændende at se, om Højbjerg 3 kan spille sig videre til en kvalifikationskamp om oprykning. Skulle det lykkedes Højbjerg at rykke op, så har Aarhus-klubben hold i landets tre bedste rækker. De skal til gengæld en tur til Randers, som også gerne vil tilbage i det sjovere selskab i 2. division.Screen Shot 2016-04-02 at 09.15.31

I oprykningen til 2. division øst for Storebælt ligner det nedrykkerne fra Drive København som laver et hurtigt bounce-back fra 3. division. Holdet møder Solrød Strand 4 på udebane, og en sejr vil sikre dem 2. division i næste sæson.
I bunden af 3. division har vi til gengæld flere hold som ikke får deres plads fornyet til næste sæson. Både Horsens og Odense BK77 i den jyskfynske pulje og Gentofte 3 og Holbæk 2 i den sjællandske rykker ud af division og ned i serierækkerne.

Oprykningen til 3. division
At gå fra at spille seriebadminton til en tur i divisionen er prestigemæssigt ubetalelig, og mange spillere synes det lyder lidt federe at sige, at de spiller i 3. division end Danmarksserien. I pulje A ØST kæmper Roskilde og Humlebæk om den direkte kvalifikation til 3. division, og netop de to hold mødes i dag i Humlebæk. De har begge inden kampen 15 point, så en sejr er påkrævet for begge hold, hvis de vil slippe for en kvalifikationskamp senere på måneden.

I den anden ØST-pulje ligner det et opgør mellem Holte 2 og Drive Kbh. 2, hvor sidstnævnte dog er afhængige af deres 1. hold. I VEST-puljerne ligner det Aabenraa som rykker direkte op, og det vil i så fald været andet år i træk, at det sønderjyske mandskab rykker op. Ligeledes skal der spilles en afgørende kamp mellem Team Salling/Sabro og Aarhus AB 3, hvor vinderen sikrer sig oprykning til 3. division.

Badmintonbladet.dk ønsker alle en god sidste holdkampsrunde i sæson 2015/2016.

Har I opdateringer om kampene i løbet af dagen, så modtager vi dem meget gerne på info@badmintonbladet.dk.

Læs også

Mathias Thyrri efter Dutch International: “Jeg glæder mig allerede til at komme ud og spille igen”

Ved sidste uges Dutch International lykkedes det de danske spillere at sikre hele tre finalepladser. …