Viby Badminton Klub forsøger sig med arrangementer, som skal forbinde ungdom og senior. Her ses spillerne, som tog del i en fælles træningsaften. Foto @ Susan Mikkelsen

Hvor vigtigt er det med en god ungdom/senior relation?

I mange af Danmarks badmintonklubber er der både en ungdomsafdeling og en seniorafdeling. Typisk træner de to afdelinger på to vidt forskellige tidspunkter, hvilket begrænser muligheden for at være til stede i hallen på samme tidspunkt, så der kan blive skabt et godt fællesskab i klubben.

Den danske mentalitet er, at der skal være plads til alle, så man får skabt et godt fællesskab. Fællesskab er nøglen til mange låse og det løser mange problemer, men hvis fællesskabet ikke bliver skabt, så er der en risiko for, at nogle grupper vil gå hver til sit. Derfor er det nødvendigt, at hvis et fællesskab skal stables på benene, så må der laves nogle arrangementer, hvor der er mulighed for at møde andre mennesker gennem det, som man godt kan lide.

Seniorspillere er forbilleder
For mange ungdomsspillere gælder det, at seniorspillere er dem, man ser op til. Det er dem, man stræber efter, når de træder ind i hallen til deres træningstid lige efter ens egen træning er slut. Man har måske en ide om, hvem nogen af dem er og hvad de hedder, men man har aldrig snakket med dem, fordi den rette mulighed endnu ikke er opstået. Denne mulighed er ikke kun ungdomsspillerens ansvar at opsøge, men der ligger i høj grad også et ansvar hos seniorspilleren, der skal være opmærksom på, at der er nogen, der finder vedkommende interessant.

Seniorspilleren havde højst sandsynligt også en seniorspiller som forbillede, da vedkommende var ungdomsspiller. Derfor må seniorspilleren kunne forstå den situation, som ungdomsspilleren er i. Seniorspilleren må være fundamentet for en bro mellem seniorafdelingen og ungdomsafdelingen, så der kan blive skabt et fællesskab mellem de to, hvor kommunikationen gennem dette kan forbedres.

Ungdom/senior-arrangement i Viby Badminton Klub
I Viby Badminton Klub er ideen om en gangbro mellem ungdomsspillere og seniorspillere utrolig vigtig. Det er en ide, som ikke blot skal forblive en ide, men derimod noget, der skal realiseres.

Det bliver realiseret ved arrangementer, hvor der er både ungdomsspillere og seniorspillere til stede. Ungdomsspillere bliver inviteret med til seniorspillernes holdkampe, der bliver spillet hjemme i ‘hulen’, som er navnet på hallen i Viby. Her laves der konkurrencer for de ungdomsspillere, der tæller de forskellige kampe, hvor vinderen bliver bestemt ved lodtrækning. Ungdomsspillerne får en mulighed for at møde seniorspillerne i et miljø, som de begge er fælles om at skabe. Yderligere vil ungdomsspilleren føle, at de bidrager til et fællesskab, som er gældende for alle og enhver.

Senest blev der lavet en træningsaften for ungdomsspillere og seniorspillere. Her var 31 ungdomsspillere og 18 seniorspillere mødt op for at lære hinanden lidt bedre at kende og give hinanden en sjov aften, hvor seniorspillerne gerne ville sige tak for den opbakning, som ungdomsspillerne havde givet undervejs i sæsonen. Seniorspillerne delte ud af deres hemmeligheder, og tog nogle ungdomspillerne under armen, så de fik en god oplevelse.

Relationen mellem ungdomsspillere og seniorspillere er vigtig, fordi hvis den ikke findes, så kan det meget let ske, at der skabes to klubber i én klub. En ungdomsklub og en seniorklub, som ikke har et fællesskab, og derfor ikke en klub som helhed at være fælles om.

Læs også

Finne-Ipsens blog: Uber Cup-udtagelsen var en glædelig overraskelse

Denne blog kommer til at handle om DM, om endnu en spændende All England-tur, en …

3 Kommentarer

  1. Christian Højen Bisgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.