Mathias L. Hansen (tv.) bliver en af to nye Aarhus AB-spillere i næste sæson. Foto @Stephan Nielsen - Skovbakken Badminton

Ikast får fremragende sæsonstart: Slår Solrød Strand efter vanvittig holdkamp

Ikasts unge løver har gennem de sidste par sæsoner for alvor fået hår på brystet, og efter sidste års “lige-ved-og-næsten”-oprykning til Badmintonligaen ligner midtjyderne igen i år en alvorlig kandidat til oprykning. I går mødte de Solrød Strand på udebane i den store, lyse hal i Solrød, hvor kun de færreste hold kommer hjem med point. Ikast-spillerne viste dog stor holdånd og fight, og endte med at tage hjem fra Sjælland med to velfortjente point.

Ni ud af tretten kampe endte i tre sæt
I en holdkamp, som Solrød Strand-træner Jakob Poulsen på Facebook kalder “en af de mest spændende og lige opgør i mange år”, endte forbløffende ni af de tretten individuelle kampe i tre sæt. Seks ud af de ni vippede til Ikast’s side og det blev udfaldsgivende for kampens resultat.

Kampen startede ellers planmæssigt for hjemmeholdet, som vandt de to mixeddoubler begge i to sæt. Ikasts damesingler ville det dog anderledes, og de to nyindkøbte russere leverede to sejre, som dermed bragte balance i regnskabet.

De fire herresingler skulle dog vise sig at blive en langvarig affære som bød på ikke mindre end fire tre-sæts kampe. I førstesinglen formåede Victor Svendsen at slå svenske Felix Burestedt, mens hjemmeholdet trak det længste strå i andensinglen, hvor Simon G. Pedersen slog Frederik Aalestrup.
I den tredje herresinglekamp stod rutinerede Theis Christiansen over for Ikast-spilleren Mads Emil Kristensen som tidligere på måneden gik i finalen ved mesterrækkestævnet i Skovbakken. Efter en lang, sej kamp i tre sæt endte det med en sejr til hjemmeholdet, som vandt det afgørende sæt med 22-20.

Ikast-spillernes nye selfie-trend efter endnu en sejr i 1. division. Foto @Frederik Aalestrup.
Ikast-spillernes nye selfie-trend efter endnu en sejr i 1. division. Foto @Frederik Aalestrup.

Samme tætte afgørelse skulle findes i fjerde herresingle, hvor mindst ligeså rutinerede Sune Gavnholt – spillende træner for Ikast – stod over for hjemmeholdets Steve Olesen. Efter tre lange sæt blev det udeholdets Sune Gavnholt som vandt med de samlede cifre 21-19 13-21 23-21.

4-4 inden doublerne
Dermed var alt tilbage ved status quo inden doublerne som skulle vise sig at blive en mindst ligeså spændende affære som singlerne. Begge hold fik sig en enkelt damedoublesejr hver, hvor især hjemmeholdets Julie Rechnagel og Line Fleischer Nielsen gjorde sig flot bemærket med en sejr over Olga Golovanova og Malene Kæseler fra Ikast.

Alt var dermed kogt ned til de sidste tre herredoubler som på papiret lignede mindst to sejre til Solrød Strand. Sådan skulle det dog ikke gå. I første herredouble tabte hjemmeholdets Steve Olsen og Filip Myhren til Sune Gavnholt og Victor Svendsen som dermed fik oprejsning efter førsterundenederlaget til Greves Lasse Damm og Patrick Buhl.

Samtidig vandt Solrød Strand tredje herredouble, og stillingen var dermed 6-6 inden de afgørende bolde i anden herredouble.
En kamp der stod mellem Solrød Strands Mads Pedersen og Theis Christiansen mod udeholdets Mads Emil Kristensen og Mathias L. Hansen. Hjemmebanefordelen taget i betragtning var favoritrollen klart i Solrød-doublens favør, men det betød ikke noget for Ikast-spillerne som efter ombolde i tredje sæt endte med at hive den samlede sejr hjem for Ikast. Cifrene for den afgørende herredouble blev 15-21 21-19 23-21.

Ikast har dermed fem point for de første to holdkampe i denne sæson, og ligger sig dermed lunt til rette på andenpladsen i 1. division.

Øvrige resultater fra 1. division

Læs også

Ikast-træner hilser strukturændringer velkommen, men ser problemer for en Liga Cup

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse offentliggjorde i sidste uge, at de har vedtaget en strukturændring for Badmintonligaen og den …