Ikast-spilleren Subhankar Dey vandt i dag Iceland International. Foto @Badmintonsamband Íslands

Ikast-inder vinder Iceland International

Den 23-årige Ikast-spiller Subhankar Dey vandt i dag sin første internationale seniorturnering siden 2012, da han sikkert besejrede finske Kalle Koljonen i finalen ved Iceland International.

Efter en svær start på tilværelsen i den danske ligaklub Ikast, har den unge inder Subhankar Dey for alvor fundet storspillet frem de seneste måneder. I denne weekend fik han så for alvor sit internationale gennembrud, da han vandt turneringen Iceland International på det europæiske badminton-circuit.

Læs også: Badmintonligaen: Ikast tog fusen på TSS

Subhankar Dey, der i december slog Hans-Kristian Vittinghus i Badmintonligaen, måtte igennem fem kampe, før turneringssejren var i hus. I kvartfinalen blev det til en to-sæts sejr over Mikkel Enghøj, mens det tætteste opgør for inderen i turneringen var en tæt semifinalesejr over Greves Kim Bruun, der var topseedet ved turneringen.

I dagens finale mod den finske Greve-spiller Kalle Koljonen var der aldrig tvivl om udfaldet, som bliver Subhankar Deys første internationale titel siden 2012, hvor han vandt Iraq International Series.

Ligakvalifikation fra næste uge
For Subhankar Dey bliver der dog ikke mange dages pause, inden han sammen med Ikast fra næste uge skal ud og kæmpe om overlevelse i Badmintonligaen. Allerede på tirsdag møder Ikast-mandskabet på hjemmebane det nordjyske hold Aalborg Triton, der har kvalificeret sig til ligakvalifikationen via en andenplads i 1. division.

De to øvrige hold i ligakvalifikationen er Gentofte og Aarhus AB, der ligeledes tørner sammen tirsdag aften.

Resultater – Iceland International 2017

Læs også

Persson videre fra kvalifikationen trods tre-sæts kampe

Kvalifikationen til Iceland International er nu ovre, og det endte med flere danskere slap igennem …