Fede omgivelser og spænding til det sidste, da KMB mødte Ikast i Ligakvalifikationen.

Mirakuløst comeback sender Ikast op i Badmintonligaen

Oprykningskandidaterne fra Ikast kom på nøjagtig så hård en udfordring som forventet, da de i aften gæstede Kastrup Magleby (KMB) i den afgørende kamp i Ligakvalifikationen. Mens KMB intet havde at spille om, så ville en sejr på minimum 4-2 til udeholdet sikre Ikast oprykning til Badmintonligaen. Og lad det være sagt med det samme, spændingen holdt fra start til slut for de medrejsende Ikast-tilhængere som tilsammen med hjemmepublikummets trofaste talte godt 100 tilskuere i KMB’s opvisningshal.

God start for hjemmeholdet
KMB startede bedst ud i opgøret, og især Freja Ravn Nielsen og Mikkel Elbjørn i mixeddoublen gjorde det svært for Ikast-parret Malene Kæseler og Mathias L. Hansen at følge med. KMB-parret skulle ikke bruge ret lang tid på at vinde kampen med cifrene 21-18 21-12.

Samtidig kunne Ikast dog se sin damedouble Karoline Synnestvedt og russiske Olga Golovanova slå Nicoline Pihl Pedersen og Zenia Dam Larsen i hvad der blev aftenens største sejr med 21-12 21-16. 1-1 efter de første to kampe.

2. runde bestod af damesingle og herredouble, hvor Ikast i begge kampe på forhånd var udset som favoritter. I damesinglen levede Ikasts andet russiske islæt Elizaveta Tarasova op til favoritværdigheden mod Anne Marie Pedersen, som hun slog 21-15 21-17.

I herredoublen formåede KMB’s Kristoffer Knudsen og Mads Emil Christensen til gengæld at drille Ikast-doublen. Den spillende træner Sune Gavnholt og Mads Emil Kristensen har ellers leveret flere store sejre i denne sæson, men i dag var magien væk for de to, der som de første tre kampe også kunne nøjes med to sæt. Kastrup-drengene vandt herredoublen 21-16 21-17, og sendte chokbølger igennem hele Ikast-forsamlingen der på forhånd havde håbet på en sejr i den kamp.

Herresinglekampe skulle afgøre Ikasts skæbne
Ikast-mandskabet der var så tæt på at rykke op sidste år, stod nu med kniven for struben endnu engang vidende at to sejre var påkrævet i de sidste to kampe. Victor Svendsen og Frederik Aalestrup fra Ikast, skulle i hhv. første og anden herresingle op imod Luis Enrique Penalver og Rasmus Rylander.

Fra start var begge Ikast-spillere dominerende og pludselig øjnede de medrejste fans igen en oprykning til det fineste selskab efter nederlag i herredoublen. Victor Svendsen får vundet første sæt forholdsvist komfortabelt, mens Aalestrup vinder første sæt 21-19. Nu lignede det for alvor en oprykningsfest.

Efter en god start af Victor Svendsen i andet sæt vendte kampen totalt, og Luis Enrique Penalver vinder andet sæt 21-13. Frederik Aalestrup og Rasmus Rylander spiller et langt andet sæt, hvor Ikast-spilleren sætter en 18-13-føring over styr, inden han misser en matchbold på 20-19. Aalestrup får dog lukket til 22-20, og sender Ikast i front med 3-2. Fantastisk afslutning for nordjyden der før denne sæson skiftede fra Vendsyssel.

Tredje sæt blev et drama uden lige i første herresingle, hvor Victor Svendsen får en skrækstart og hurtigt er bagud 6-1. Spillerne bytter ved 11-9 i KMB-spillerens favør, men kampens resultat kunne tippe begge veje. Penalver fra KMB fik dog igen et hul ned til Svendsen ved 18-11 og 19-14, før Ikast-spilleren endnu engang kæmpede sig tilbage til 19-19.

På de to sidste bolde viste Victor Svendsen koldblodigheden og vandt 21-19 i tredje sæt, som dermed sender Ikast op i Badmintonligaen igen efter seks sæsoner i Danmarks næstbedste række.

Jubellen ville da næsten heller ingen ende tage, da flere af Ikast-spillerne stormede Victor Svendsen efter det mirakuløse comeback.

Træner for Ikast Sune Gavnholt havde svært vinde at finde de rigtige tillægsord at sætte på oplevelsen, som han kalder en kulmination af hårdt arbejde for en masse af hans unge spillere, da Badmintonbladet fanger ham få minutter efter afgørelsen.

– Det var virkelig en kæmpe oplevelse og kulminationen på rigtig hårdt arbejde for mange af de her spillere, fortæller Sune Gavnholt til Badmintonbladet.

Victor Svendsens fantastiske comeback der endegyldigt sender Ikast i Badmintonligaen, havde træneren med god grund også svært ved at forstå.

– Jeg kan slet ikke forstå det, jeg synes det er så vanvittig flot, at han viser det mentale overskud han gør og kæmper sig tilbage.

Ikast får dermed Gentoftes plads i Badmintonligaen, mens Aarhus AB og KMB bevarer deres pladser i henholdsvis ligaen og i 1. division.

Læs også

Ikast-træner hilser strukturændringer velkommen, men ser problemer for en Liga Cup

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse offentliggjorde i sidste uge, at de har vedtaget en strukturændring for Badmintonligaen og den …