Italian International: Millimeter fra guld

Loading

I denne uge mødte de danske spillere talstærkt op i Italien for at spille den velbesøgte Italian International. Den danske trup fik tilkæmpet sig to pladser i dagens finaler.

Danske Alexandra Bøje og Sara Lundgaard har kun spillet sammen i denne sæson, men har allerede vundet Norwegian International, og i dag havde de chancen for at tage deres anden titel sammen. Inden dagens finale havde de ikke tabt et eneste sæt i løbet af turneringen. Men i dag blev russiske Ekaterina Bolotova og Alina Davletova for stor en mundfuld for den danske konstellation.

Resultater fra dagens finaler ved Italian International

De to russiske damer gik helt i finalen ved Scottish Open i år, og i November vandt de Hungarian International. Nogen kender måske også Ekaterina Bolotova fra mixeddouble, hvor hun på skift har spillet mixeddouble med All England-mestrene Ivan Sozonov og Vladimir Ivanov. Det var en stærk modstander, der stjal guldet fra de dansker piger i dag.

Reddede tre matchbolde

Damesinglefinalen var dagens anden finale med dansk deltagelse. Her var årets vinder af U17 i damesingle, Line Christophersen, oppe imod syvendeseedede Thuy Linh Nguyen fra Vietnam. Med sin seedning og rangering som nummer 80 i verden måtte vietnameseren betragtes som favorit. Men Line Christophersen gav sin modstander kamp til stregen i en enormt tæt finale, hvor hun havde styr på sin taktik:

– Taktikken var, at jeg skulle spille bolden rundt og få nogen lange dueller. Og så skulle jeg bruge stik og cut i stedet får at slå hårdt, da hun havde en ret god defensiv, siger Line Christophersen til BadmintonBladet.

Danskeren endte med at tabe finalen med de tætte cifre 24-22, 16-21, 23-21. I et så tæt opgør kan det være småting, der gør forskellen. Efter finalen vidste Line Christophersen godt, hvad der kunne have gjort forskellen i dag:

– Jeg blev lidt anspændt og ville vinde boldene lidt for hurtigt, så der kom nogen dumme fejl, siger Line Christophersen til BadmintonBladet.

I første omgang blev der ikke meget tid til at fejre den flotte uge for danskeren, da hun kort tid efter finalen sad klar i lufthavnen.

Alexandra Bøje og Sara Lundgaard hentede en flot sejr ved anden runde af Orleans Masters. …