Japansk OL-reserve sender Jan Ø. ud i Super Series-mørket

Den næstbedste japanske herresingle-spiller Sho Sasaki sendte i dag Jan Ø. Jørgensen ud af Singapore Open allerede i første runde. Jan Ø. havde ellers inden kampen ikke tabt til japaneren siden 2012, men i dagens kamp var Sasaki den bedst spillende af de to, som dermed udligner til 3-3 i indbyrdes opgør.

Øjner OL-billet
Sasaki kan efter suspenderingen af Kento Momota pludselig være på vej til en OL-deltagelse, som ellers forinden var meget langt fra en billet til de kommende Olympiske Lege. Og det var som om, at han i dagens kamp viste et andet storslået spil, end da han i sidste uge fik høvl af Viktor Axelsen i et tredje sæt, og da han forrige uge tabte stort i to sæt til netop Jan Ø. i Indien.

Sho Sasaki fik i store dele af kampen sin eksplosive offensiv i spil, samtidig med at Jan Ø. blev en anelse for passiv, og dermed havde japaneren fra start spilovertaget på banen. I begge sæt bølgede føringerne dog frem og tilbage, og det var ikke fordi danskeren ikke havde chancerne for at lukke sættene. I andet sæt smider Jan Ø. en føring på 16-12, som Sasaki vender til 19-17, hvor det ellers lignede en tre-sætter, vi skulle ud i.

Jan Ø. Jørgensen taber kampen med cifrene 16-21 20-22, og kan dermed holde fri indtil EM i Frankrig om et par uger. Her er Jørgensen topseedet og forsvarende vinder ved mesterskaberne, så lad os håbe på et succesfuldt forsvar for danskeren.

Singapore Open 2016

Læs også

Fire spændende badmintonupdates

Her er fire badmintonupdates, som vi synes, du skal læse: Kom tættere på Sara Thygesen …