Triton har kniven for struben i aftenens udekamp mod Ikast. Foto @Anette Vollertzen

Jysk klassiker afgør Triton Aalborgs efterår

Vil man være med i det sjove selskab eller skal man kigge nedad i foråret? Det er det spørgsmål, nordjyderne fra Triton Aalborg går og spekulerer over i disse timer. I aften møder de nemlig Ikast i en for Triton afgørende kamp om en plads i næste års ligakvalifikation til Badmintonligaen.

Nødvendigt med point
Efter en på papiret svær mission i Værløse for to uger siden, hvor Triton på mirakuløs vis fik hevet et point med hjem, kan de i aften nøjes med blot et enkelt point i udekampen mod Ikast. Det skyldes, at sætscoren vejer højere end indbyrdes opgør i sidste ende, og her har Triton en markant bedre statistik end Kastrup Magleby (KMB), som er det hold der ryger med i oprykningsspilet, hvis Triton skulle tabte større end 7-6 i aften.

Triton Aalborgs sæson har været klart til den positive side, hvor især et par af de yngre spillere har trådt i karakter, når der har været fravær af de ældre og mere rutinerede kræfter. I aften møder de til gengæld et andet hold som ligeledes har haft et flot efterår. Ikast startede ud med lyn og torden allerede fra sæsonstart med fem sejre i fem kampe. Ikast har derfor også for længst kvalificeret sig til oprykningsspillet til trods for deres nuværende tredjeplads i 1. division. Det skyldes, at både Skovshoved og Solrød, som begge ligger over Ikast, ikke har mulighed for at rykke op i Badmintonligaen, fordi deres førstehold allerede er en del af Danmarks bedste række.

Det bliver derfor yderst interessant at se, hvor stærkt et mandskab Ikast stiller med i aften, når det går løs. Da Ikast for to uger siden spillede udekamp i Skovshoved sad Frederik Aalestrup udenfor, men mon ikke den tidligere Triton Aalborg-spiller brænder for en kamp mod sin gamle klub, og dermed formentlig er med igen i aften.

Kampen spilles i Ikast-Brande Arena Hal C i aften klokken 19.00.

Stillingen i 1. division

Regler for oprykning i holdkampregi

Læs også

Ligakvalifikation: Ikast tæt på 1. division efter nederlag på hjemmebane

Med et nederlag på 2-4 til Aarhus AB skal der nu ske mirakler, hvis Ikast …