Kento Momota og Kenichi Tago under pressemødet, hvor de beklagede for deres ulovlige handlinger.

Suspenderet på ubestemt tid: Ingen OL til Momota

På et hastemøde indkaldt af det Japanske Badmintonforbund blev det natten til søndag dansk tid besluttet, at verdensranglistens nummer to Kento Momota bliver suspenderet fra det japanske landshold på ubestemt tid. Det betyder samtidig, at Momota ikke bliver en del af det japanske OL-mandskab der drager til Rio til sommer.

Læs også: VIDEO: Momota og Tago undskylder ved pressemøde

Den 21-årige verdensstjerne er søndag officielt blevet sparket ud af OL-holdet, bekræfter en japansk embedsmand til AFP.

Kento Momota og holdkammeraten Kenichi Tago indrømmede og undskyldte ellers i går ved et pressemøde over deres ugerninger som indebærer ulovligt at have gamblet på et casino i Tokyo. I Japan er overtrædelserne af gamling-loven strafbart med op til flere års fængsel, og flere japanske ministre har allerede været ud og fordømme spillerne for deres ulovligheder.

-Jeg har virkelig ondt af dem der har hjulpet mig frem til, hvor jeg er i dag. Jeg har forrådt alle, og det er jeg forfærdelig ked af, sagde Momota i går.

Læs også: OL-drømme hænger i en tynd tråd: To instanser kan standse Momota

Kento Momota var ellers udset til at blive en af de helt store medaljekandidater ved sommeren OL efter sin sejr i december ved Super Series-finalerne i Dubai, hvor han slog Viktor Axelsen i finalen.

Også Momotas landsmand Kenichi Tago bliver straffet, og bliver med umiddelbart virkning fjernet fra organisationens officielle spillerliste for en ubestemt tidsperiode.

Kilde: straitstimes.com

Læs også

To Lillerød-drenge i starten af musikdrømmen: Man kan tage mange ting med fra badminton

Mikkel Mortensen og Morten Herschend spiller i Lillerød Badminton klub. Ved siden af Badminton laver musik …

5 Kommentarer

  1. Bjarke Rasmus Nicolaisen

  2. neeeeeej mand! Jeg kan jo ikke se at gambling skulle være så slemt, men de er da også for dumme at gamble hvis de ved at der er nul tolerance for den slags i Japan… Nå, så er der kun tre tilbage der kan vinde OL – Lin Dan, Chen Long og Lee Chong Wei. 🙂

  3. Apropos guldmatch-gate så er de noget mere konsekvente, uanset hvem det rammer og hvad det medfører, i Japan mht overholdelse af regler end i DK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.