Kim Astrup og Anders Skaarup bliver ved med at klatre op mod de aller bedste. Foto @ Badmintonbladet

Kim Astrup og Anders Skaarup står på tærsklen til Superseries Finalerne i Dubai

China Open går i gang i dag, og dermed er der kun to Superseries turneringer tilbage i 2016 – China Open og Hong Kong Open. Herefter rundes året af med de luksuriøse Superseries Finaler i Dubai, der afholdes i December. Arrangørerne i Dubai skaber hvert år et større og mere højtidligt arrangement, som man ikke ser nogen andre steder – et arrangement som danske Anders Skaarup og Kim Astrup er meget tæt på at få billet til.

770 point mere kan give en billet til Dubai

Der findes to separate verdens ranglister. En overordnet fra BWF, der tæller point fra alle større anerkendte turneringer – og en Superseries rangliste, som også kaldes Destination Dubai ranglisten, der kun tæller resultater fra Superseries (Hong Kong Open) og Premier Superseries (China Open) turneringer.

De otte bedste i hver kategori på Destination Dubai ranglisten bliver efter Hong Kong Open inviteret til de eksklusive Superseries Finaler. Lige nu ligger Anders Skaarup og Kim Astrup nummer ni på denne rangliste, og de er derfor kun er plads fra at komme med.

Destination Dubai ranglisten

På ottendepladsen ligger lige nu de indonesiske dobbelte verdensmestre Hendra Setiawan og Mohammed Ahsan. Men de to verdensklasse profiler spiller for tiden begge med nye makkere, og det bør derfor ikke være svært for de to unge danskerne at skaffe de 770 point mere og overhæle indoneserne.

Oversigt over pointfordeling med internationale turneringer

Fokus på ikke at blive indhentet

Det handler derfor i større grad om fortsat at holde sig over de par, der ligger lige under danskerne. Her ligger blandt andet Carsten Mogensen og Mathias Boe, der netop har vundet French Open, samt russiske Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov.

I første runde møder Kim Astrup og Anders Skaarup netop Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov i et revancheopgør fra EM semifinalen 2016, hvor danskerne vandt en enormt tæt kamp i det tredje sæt, da Ivan Sozonov rev sin akillessene over.

De to livlige danskerne har spillet med god stabilitet og med få udfald på det seneste, og når de rammer deres topniveau, så kan de udfordre selv de aller bedste. Kim Astrup og Anders Skaarup har derfor alle muligheder for at kvalificere sig til Superseries Finalerne i Dubai – men der skal kæmpes for det, og der er ikke plads til nederlag i første runde.

Danskernes lodtrækning ved China Open

Læs også

Mathias Boe viser høj klasse i den indiske badmintonliga

Mathias Boe imponerede i går i den indiske badmintonliga. Ligeledes gjorde Viktor Axelsen. I går …

En kommentar