Langhøj-spilleren Kristina Gavnholt var med til at sikre holdet oprykning i weekendens oprykningskamp. Screenshot @Youtube

Klar til 2. division: Langhøj trak det længste strå mod Koldings talenter

I den afgørende kamp i 3. division mellem Langhøj Badminton og Kolding endte det med et kæmpe drama, som først fandt sin afgørelse efter efter hele syv tresættere og en masse seværdig badminton. Hjemmeholdet sikrede i sidste sæson, at Nordvestjylland igen kom på badmintonlandkortet, og i år kunne de så tage springet videre til 2. division. Kolding på den anden side har på nogle år skabt sig et af Jyllands bedste talentcentre, hvor de fleste af spillerne på førsteholdet er kommet fra.

Langhøj i stærkeste opstilling
Ved sidste holdrunde havde Langhøj været svækket i form af afbud fra Milan Ludik der i øjeblikket kæmper hårdt for en OL-billet for Tjekkiet. Det gav et 7-6-nederlag på udebane i Højbjerg, men ejer og primus motor i Langhøj Badminton, Jørgen Søvndal fortalte Dagbladet Holstebro/Struer inden kampen, at hvis de i dag ikke kunne vinde med stærkeste hold, så var de heller ikke gode nok til en oprykning.

– Kan vi ikke vinde på hjemmebane i stærkeste opstilling, er vi ikke gode nok til at rykke op, sagde Jørgen Søvndal til Dagbladet Holstebro/Struer.

Jørgen Søvndals projekt er ambitiøst, og før denne sæson valgte han at opruste yderligere, som nu tæller både Kristina Gavnholt og broren Milan Ludik har han formået at få stablet et rigtig fornuftig divisionshold på benene.

De to stod da også for dagens to mest sikre sejre for hjemmeholdet, men de fleste af kampene var meget jævnbyrdige. Første fire kampe endte 2-2, efter Langhøj hentede sejre i 1. damesingle og 1. mixeddouble, hvor spillende træner Mats Bue sammen med Anne-Sofie Nielsen sikrede en sejr i tre sæt. Koldings unge 2. mixeddouble formåede dog at vinde, mens også den blot 17-årige Anne Fuglsang vandt over en anden indkøbt udlænding Kseniya Ryzhova.

2-2 efter de første fire kampe. Sådan endte herresinglerne også, efter at den tidligere Ikast-spiller Milan Ludik som sagt vandt sin single, mens også Maciej Poulakowski vandt 3. singlen. Samtidig tog Kolding sig af 2. og 4. herresingle, og så var alt lige igen.

De to damdoubler vandt Langhøj, og så var Langhøj kun en enkelt sejr fra oprykningen. Men i 2. herredouble formåede Kolding-parret at vinde 22-20 i tredje sæt, og dermed holde Kolding inde i oprykningskampen. 1. herredouble blev dermed den afgørende kamp, hvor hjemmeholdets Milan Ludik og Peder Søvndal var oppe imod Glenn Ammitsbøll og Kasper Anneberg Mikkelsen. Efter tre nervepirrende sæt trak Langhøj-spillerne det længste strå, og det betyder dermed at holdet i næste sæson skal op i 2. division.

Og manden bag holdet var da også godt tilfreds med sit mandskab efter 7-6-sejren over Kolding og dermed oprykning til 2. division.

– Jeg vidste, at det ville blive tæt, for Kolding har et godt hold, men jeg synes dybest set, at alle steppede up, og jeg er bare så pissestolt af mine folk….. Det har været lidt en tumultsæson. Vi har ikke haft nok haltid, og der har været skader, men summa summarum er bare, at da det virkelig gjaldt, der vandt vi 7-6, fortæller Jørgen Søvndal til Dagbladet Holstebro/Struer.

Mens Langhøj Badminton nu rykker direkte op i 2. division, skal Kolding ud i en kvalifikationskamp om oprykning. Den 23. april møder Kolding-holdet SAIF København i en alt-eller-intet kamp om en billet til 2. division.

Kilde: Dagbladet Holstebro/Struer

Læs også

To oprykkere i 1. division – hvem overlever?

Den nye sæson står for døren, og de fleste badmintonspillere er enten tilbage i hallen, …