Carsten Mogensen og Mathias Boe er ude af Japan Open. Foto @Djarum Badminton

Korea Open: Comeback sender Boe og Mogensen i finalen

Loading

I morges spillede de sidste to danske par ved Korea Open om en plads i søndagens finaler. I herredouble var Carsten Mogensen og Mathias Boe under pres, men de formåede alligevel at vende kampen og spille sig i deres femte finale ved Korea Open.

Efter gårsdagens sejr over Mads Kolding og Mads Conrad ventede der i dag et japansk par i semifinalen. Danskeren havde tidligere mødt japanske Takuro Hoki og Yugo Kobayashi i finalen ved deres comeback-turnering, US Open. Her vandt danskerne i to sæt, og siden vandt de også over japanerne ved Japan Open.

De unge japanere kom flyvende fra start, og danskerne havde svært ved at stå imod deres meget velkoordinerede offensiv. Når dueller blev lange, så tabte danskerne som regel. Samtidig havde japanere styr på deres egen defensiv, og de vandt dermed første sæt 17-21. Til gengæld var danskerne kniv skarpe på de første tre bolde, og her lavede de mange af deres point og forhindrede japanerne i at tage lange stimer.

Oversigt over dagens kampe

Comeback

I andet sæt fik japanerne igen en god start og kom foran 1-7. Spillet lignende meget det fra første sæt, men danskerne begyndte stille og roligt også at vinde flere af de lange dueller og gjorde flittigt brug af hårde og flade slag på kryds, når boldene skulle afgøres. Carsten Mogensen og Mathias Boe fik derfor spillet sig tilbage i kampen og med en stime på seks point vandt de andet sæt med cifrene 21-16.

Tredje sæt tegnede godt, da danskerne for første gang fik en føring inden opholdet. Men kampen var fortsat tæt, og japanerne holdt hele tiden fast. Dog var danskerne lige det skarpere i de afgørende bolde, og vandt sættet 21-17. I finalen i morgen møder danskerne de berygtede indonesere, Markus Fernaldi og Kevin Sukamuljo. Her har Carsten Mogensen og Mathias Boe chancen for at tage deres tredje Korea Open-titel.

Oversigt over morgendagens kampe

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev desværre overvundet af koreanske Chang Ye Na og Lee So Hee, der også slog dem i finalen ved All England i marts.