Ved DM 2017 gik Mathias Christiansen hele vejen i mixeddouble sammen med makkeren Sara Thygesen. Hvad er nu næste mål?

Leverede varen til DM: Hvad er Mathias Christiansens plan fremover?

Det bornholmske badmintontalent, Mathias Christiansen, var ikke et sjældent syn i de mange europæiske turneringer sidste år, og han tog kun sjældent gik tomhændet hjem.

Med hele otte titler i løbet af 2016 fik Mathias Christiansen vist en imponerende stabilitet, som i sidste uge også førte ham i to DM-finaler, hvoraf den ene finaleplads blev konverteret til guld i mixeddouble.

Men efter så god en periode, hvad er så Mathias Christiansens plan for resten af 2017?

Årets største mål er VM i Glasgow
I det kommende år skal Mathias Christiansen forsøge sig i flere af de større turneringer, der ligger et trin over de turneringer, som han hidtil har vundet. I de kommende måneder vil vi derfor kunne se DM-vinderen i både mixeddouble og herredouble ved turneringer såsom German Open, All England, Swiss Open, India Open og Malaysia Open.

“Mine makkere og jeg vil gerne lave bedre resultater i større turneringer. Derudover vil vi gerne være med helt fremme i medaljespillet til EM i Kolding. Årets største mål er dog VM i Glasgow”, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet.

Ved det sidste individuelle EM vandt Mathias Christiansen bronze i mixeddouble sammen med sin daværende makker, Lena Grebak. Målsætningen om medaljer ved EM i Kolding virker derfor ikke helt urealistisk. Men hvad VM? Hvad er et acceptabelt resultat her?

“Det er svært at sige i forhold til lodtrækning. Men hvis jeg deltager i et VM, så er det ikke for at tabe første runde”, siger Mathias Christiansen.

Ingen planer om at specialisere sig
I herredouble har samarbejdet med David Daugaard stået på i lang tid, og de to spillere kender efterhånden hinanden godt. Men samarbejdet med Sara Thygesen i mixeddouble er nyere, og til trods for tre turneringsejre sammen, så er der stadig mere at arbejde på.

“Sara og jeg har brug for en masse kampe og en masse træningstimer sammen, så vi kan blive endnu mere sammenspillede. Samarbejdet er stadig relativt nyt, så vi skal stadig lære hinanden endnu bedre at kende på banen og udvikle en masse ting”, siger Mathias Christiansen.

Hvad Mathias Christiansen specifikt har planer om at forbedre ved sit spil i løbet af året, ville han dog ikke afsløre.

Med deltagelse i to kategorier i hver turnering kan kroppen og hovedet hurtigt blive slidt, og vi spurgte den travle doublespiller, om han har nogen planer om at droppe et makkerskab for at kunne fokusere hundrede procent på den ene kategori.

“Jeg fortsætter i begge kategorier, og jeg har ingen planer om at vælge en kategori fra”, siger Mathias Christiansen.

EM-bronze, Thomas Cup-guld, otte titler og nu DM-sølv i herredouble og DM-guld i mixeddouble på knap et år. En enorm kvalitet blandt mange ved Mathias Christiansen ser ud til at være hans stabilitet, og det skal blive spændende at følge hans udvikling i det kommende år.

Følg Mathias Christiansen på Facebook.

Læs også

Thygesen om endnu en svær opgave: Jeg ser gode chancer

Sara Thygesen og Niclas Nøhr spillede sig i går videre fra anden runde ved Orleans …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.