Victor Svendsen. Foto @ Annette Vollertzen

Ligakval: Golden Set afgjorde sand neglebidder i Ikast

Første runde i ligakvalifikationen mellem Ikast og Aarhus AB endte med et større drama, som først efter seks kampe, et Golden Set og tre timers forrygende badminton blev afgjort.

Helt lige fra start til slut
I en kamp som kunne have været gået begge veje, virkede det helt retfærdigt, at den ordinære kamp endte 3-3. Mens Ikast tog sig af damesinglen, efter at den tidligere Ikast-spiller og nu Aarhus AB-spiller, Trine Villadsen, var marginaler fra at sikre sig sejren i tredje sæt. Hun missede to matchbolde, og dermed kunne russiske Olga Golovanova udligne til 1-1. Kort forinden havde Aarhus AB nemlig vundet herredoublen, hvor Kasper Antonsen og Oliver Babic i tre sæt slog Sune Gavnholt og Philip Serup.

Læs også: Ny sponsoraftale til Anders Antonsen – og AB Aarhus

Anden runde bød på en forventet – men absolut ikke uden spænding – sejr til Anders Antonsen i 1. herresingle over Ikasts Victor Svendsen. Ikast-spilleren havde ellers muligheden i første sæt, men denne holdkamp var de misbrugte chancers kamp, og Antonsen fik hentet Victor Svendsens føring og vandt kampen 24-22 21-18.

Samtidig fik Elizaveta Tarasova og Karoline Synnestvedt fra Ikast udlignet til 2-2 efter sejr i tre tætte sæt over Anne Katrine Hansen og Emilie Furbo i kampens damedouble.

Da 2. herresingles første sæt blev vundet af Ikasts Mads Emil Kristensen, mens den 6. kamp også endte med et første sæt til Ikast, lignede det pludselig en 4-2-sejr til hjemmeholdet. Skulle Ikast have sejren, så ville det formenlig også være nødvendigt at vinde den ordinære kamp, da Aarhus AB med de to Antonsen-brødre ville være i stand til – på papiret – at give AB den bedste konstellation i mixeddouble, herredouble og herresingle.

Mads Emil Kristensen leverede en sejr i 2. herresingle over udeholdets Rasmus Grill. Mixeddoublen Mathias L. Hansen og Malene Kæseler måtte for Ikast desværre kapitulere i tre sæt til Aarhus AB’s Rasmus Bonde og Cecilie Bjergen med 21-17 i tredje sæt.

Læs også: Ikast tager teten i oprykningskampen

Golden Set
Kampen måtte naturligvis afgøres i et altafgørende Golden Set. Ikast undgik som forventet herresinglen, mens Aarhus AB ikke skulle nyde noget af en ny damesingle, og så endte det hele med en mellemting: herredouble. Og her leverede begge cheftrænere Sune Gavnholt og Thomas Damgaard overraskende doublekonstellationer. For Ikast blev det Victor Svendsen og Philip Serup, mens Aarhus AB valgte at stille brødrene Kasper – og Anders Antonsen.

Til stor fornøjelse for alle tilskuere, fulgtes parrene af til 11-11. Her viste Aarhus-parret sig dog som det stærkeste og tog det afgørende ryk til en Golden Set-sejr på 21-15, som dermed sikrede Aarhus AB en 4-3-sejr i det midtjyske opgør.

Vi fangede kort efter kampen en ærgelig, men også tilfreds cheftræner for Ikast.

– Vi er godt tilfredse, (men, red.) vi kunne dog sagtens have vundet. Damedoublen spiller en flot kamp, som var meget afgørende, udtaler Sune Gavnholt til Badmintonbladet.

Og efter dagens kamp ligner det stadig en hel åben affære for Aarhus AB, Ikast og Gentofte. Ikast-træneren håber da også på at kunne spille med om en billet til Badmintonligaen.

– Vi går efter at spille med om oprykning til det sidste, afslutter han.

Aarhus AB tager med sejren i aften føringen i Ligakvalifikationen med fire point, foran Gentofte og Ikast der hver har tre.

Ikast møder på mandag Gentofte på udebane, mens Aarhus AB møder Kastrup Magleby på hjemmebane.

Stillingen i Ligakvalifikationen

Læs også

Victor Svendsen har haft nogle flotte måneder: At være sparring på Brøndby-træningen har hjulpet

Victor Svendsen har i den seneste tid imponeret ved at komme i flere finaler i …