Mathias L. Hansen (tv.) bliver en af to nye Aarhus AB-spillere i næste sæson. Foto @Stephan Nielsen - Skovbakken Badminton

Ligakval: Ikast kan brænde sit lys i begge ender

Ikast Badmintons hold i 1. division har i denne sæson præsteret bedre end man kunne forvente. De har faktisk leveret så gode resultater, at de inden den sidste kamp i Ligakvalifikationen selv kan afgøre, om de skal spille i Badmintonligaen næste sæson. Samtidig har Ikasts andethold haft store vanskeligheder i 2. division, hvilket inden sidste kamp på lørdag har sendt holdet under stregen i nedrykningsspillet til 3. division.

Læs også: Spænding til det sidste da Ikast tog et stort skridt mod Badmintonligaen

To unge mandskaber
Både Ikasts første- og andethold er fyldt med purunge spillere, som generelt set over en hel sæson har præsteret flot. Til gengæld har Ikasts unge andethold været presset fra start mod de andre jyske 2. divisionsklubber. Og for en klub som Ikast så er det naturligvis udfordrende at skulle stille med 20 spillere med kvalitet til 1. og 2. division hver spillerunde.

Ikast 2 er presset inden sæsonens sidste kamp. Screenshot @Badmintonpeople
Ikast 2 er presset inden sæsonens sidste kamp. Screenshot @Badmintonpeople

Ikasts andethold har dog stadig muligheden for at blive i 2. division, mens det endnu ikke er afgjort, om Ikasts 1. divisionshold – som i øjeblikket ligger til kvalifikation til badmintonligaen – rykker op.

Sune Gavnholt, cheftræner i Ikast, udtalte tidligere på sæsonen til Badmintonbladet, at han ikke nødvendigvis ønsker at rykke op i det forjættede land Badmintonligaen for enhver pris.

– Vi vil gerne rykke op i Badmintonligaen, men det er ikke et ultimativt mål. Jeg synes, at vi befinder os godt i 1. division, og 13 kamp-systemet passer nok bedre til Ikast, sagde Gavnholt i februar.

Ikast Badminton har de sidste par år haft svært ved at holde på sine talenter, hvor de sidste år mistede Lasse Mølhede til Vendsyssel Elite Badminton. Senere i 2016 overtager VEB også Ikasts nuværende 1. herresingle Victor Svendsen som har skrevet kontrakt med den nordjyske klub.

Læs også: Victor Svendsen: Vemodigt farvel til Ikast

Sune Gavnholt og Ikast Badminton står dermed igen med den udfordring, at de både satser på at udvikle nogle af de allerbedste ungdoms – og ungseniorspillere samtidig med at de ønsker at være med i toppen af dansk badminton. Samtidig står de med et budget som er markant mindre end de pengestærke klubber øst for Storebælt.

“…… vi kan ikke tilbyde helt de samme ting, som nogle af de mere pengestærke eller centralt beliggende klubber,” udtalte Sune Gavnholt til Badmintonbladet tidligere på sæsonen.

Ikasts andetholdet møder på lørdag Hillerød i en knald eller fald-kamp om overlevelse i 2. division. Skulle Holbæk samtidig hjemme slå KBK 7-6, så rykker både Hillerød og Ikast ned i 3. division.

Nedrykningsspil fra 2. division

Læs også

Ikast-træner hilser strukturændringer velkommen, men ser problemer for en Liga Cup

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse offentliggjorde i sidste uge, at de har vedtaget en strukturændring for Badmintonligaen og den …

En kommentar

  1. Er vi sikre pÃ¥ at kval-kampene ikke bliver aflyst… hehe