Sofie Holmboe Dahl og Gentofte er klar til næste sæsons Badmintonliga. Foto: @Rico Dahl Hansen

Ligakvalifikation: Gentofte rykker op i Badmintonligaen

Gentofte overtager Ikasts plads i Badmintonligaen i den kommende sæson. Det står klart efter fjerde runde af ligakvalifikationen, hvor Ikast mistede chancen for at nå op til Gentofte på andenpladsen.

For et år siden tog Ikast Gentoftes plads i Badmintonligaen. I dag tog det nordsjællandske hold så revanche, og snuppede overbevisende pladsen tilbage, da holdet i tredjesidste spillerunde sikrede sig oprykning til ligaen.

Inden aftenens opgør var Ikast presset til som minimum at hente ligeså mange point ude mod Aarhus AB, som Gentofte hentede i Aalborg. Da Ikast tabte 4-2 betød det dermed et farvel til Badmintonligaen, og et goddag til Gentofte som nyt ligahold.

Tæt opgør endte uden betydning
Efter dagens første fire kampe mellem Aalborg Triton og Gentofte havde hjemmeholdet vundet to herresingler, mens gæsterne havde vundet mixeddoublen og damesinglen.

Netop på det tidspunkt i kampen indløb resultaterne fra Aarhus, som viste at hjemmeholdet havde vundet 4-2 over Ikast, og dermed mistede kampen i Aalborg reelt sin sportslige værdi.

Men Gentofte-damedoublen Irina Andersen og Maria Røbke formåede alligevel med nød og næppe at undgå et tredje sæt mod Monika Radovska og Emilie Aalestrup, og bragte med 21-17 21-19 gæsterne i front med 3-2.

I opgørets sidste kamp var David Kim Kristensen og Tommy Sørensen blot en enkelt bold fra at tage kampen ud i et Golden Set, men Gentofte-parret Joel Eipe og Frederik Colberg sled sig igennem tre sæt og vandt med cifrene 22-24 25-23 21-14.

Dermed bliver det Gentofte og Aarhus AB, der tager ligakvalifikations to billetter til næste sæsons Badmintonliga.

Stilling: Ligakvalifikation

Læs også

Spænding til det sidste: Golden Set-afgørelse i Gentofte

Spændingen holdt helt til Golden Set, da Gentofte og Værløse stødte sammen i Badmintonligaen fredag …

3 Kommentarer

  1. Vi vil da meget gerne se badmintonligaen, i TV for det er meget godt badminton, kom ind i kampen tv2sport sport

  2. 👏🏻👏🏻🇩🇰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.