Mathias Boe.

Lodtrækningen til Europamesterskaberne i Frankrig

Det var med en masse danskere i den virtuelle urne, da lodtrækningen til det individuelle EM i dag blev foretaget i værtslandet Frankrig. Mest interessant med danske øjne var naturligvis lodtrækningen for Mathias Boe og Mathias Christiansen som efter at have fået et wildcard et blevet femteseedet ved turneringen, hvilket betød at de ved dagens lodtrækning kunne bliver trukket til et møde enhver af de fire topseedede doublepar allerede i en eventuel kvartfinale.

Læs også: Mathias Christiansen overraskende EM-makker til Mathias Boe

Cf1ydbvW4AA5Jgl
De to blev fik dog en ganske pæn lodtrækning i dag, og skal i en potentiel kvartfinale møde det engelske tredjeseedede par Marcus Ellis/Chris Langridge. Englænderne har vist flot spil det seneste stykke tid, så det bliver spændende at se, om den nye danske konstellation kan finde niveauet til en plads blandt medaljetagerne.

Både Mads Conrad og Mads Kolding samt Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen satser formentlig også på at få sølvtøj ved EM. Mens Conrad/Kolding møder et russisk par, så møder Astrup/Skaarup i første runde Sam og Joshua Magee fra Irland. Conrad og Kolding kan i en potentiel semifinale møde landsmændene Christiansen/Boe.

I damedouble er det til gengæld svært at se, hvem der skal kunne stille noget op mod Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. De er blandt verdens bedste damedoublepar, og kun de bundseedede hollændere Selena Piek/111.jpg_largeEefje Muskens kan håbe på ikke at få ørerne i maskinen mod de hårdtslående danskere. Sara Thygesen og Maiken Fruergaard møder i første runde et russisk par, og står til en eventuel kvartfinale mod de bulgarske Stoeva-søstre.

 

Masser af single-seedninger
I herresinglerækken skal meget gå galt, hvis ikke Danmark skal få minimum et par medaljer med hjem fra Frankrig. Topseedede Jan Ø. står dog til en kvartfinale mod Brice Leverdez, som han senest tabte til ved EM for hold i Kazan. Fjerdeseedede Hans-Kristian Vittinghus står til britiske Rajiv Ouseph i en eventuel kvartfinaCf1vZQCWwAAbrHnle, og hvis alt går vel, så har vi en semifinale mellem HK og Jan Ø.

I den anden halvdel er bundseedede Viktor Axelsen sat op til en kvartfinale mod spanske Pablo Abian, og herefter en eventuel semifinale mod tyske Marc Zwiebler. Eneste useedede dansker Emil Holst har fået en god lodtrækning og møder i første runde belgieren Yuhan Tan, og kan potentielt spille sig i en kvartfinale, hvis han i en ottendedelsfinalen slår estiske Raul Must.

I damesinglerækken er Line KjæCf1w3kyW4AAIgNnrsfeldt seedet til semifinalen, og hun har fået en ganske fin lodtrækning, da hun har trukket en potentiel kvartfinale mod den svageste af de seedede spillere bulgarske Linda Zetchiri. Kjærsfeldt kan dog løbe ind i topseedede Carolina Marin i en eventuel semifinale. Anna Thea Madsen står ligeledes fint i lodtrækningen, og kan i en eventuel ottendedelsfinale løbe ind i tjekkiske Kristina Gavnholt, og fjerdeseedede tyske Karin Schnaase i kvartfinalen. Natalia Koch Rohde er i samme del af lodtrækningen som Anna Thea, men kan modsat ATM løbe ind Schnaase allerede i ottendedelsfinalen.

Fed mixeddouble-række
I mixeddoublerækken er Christinna Pedersen/Joachim Fischer som bundseedede ikke overraskende blandt favoritterne. De to står til tyske Fuchs/Michels i kvartfinalen, mens de kan ende i en semifinale mod hollandske Jacco Arends og Selena Piek. Ottendeseededet Sara Thygesen/Niclas Nøhr står til til gengæld til en kvartfinale mod det stærke polske par Nadiezda Zieba og Robert Mateusiak, som har vist sig næsten urørlige på den europæiske badminton-tour.

Cf11ChvWEAAMveuUseedede Lena Grebak og Mathias Christiansen kommer ligeledes på en svær opgave, hvis de vil have medaljer med hjem fra Frankrig. De to kan møde topseedede Gabrielle og Chris Adcock i en eventuel kvartfinale.

 

 

Turneringen spilles i Frankrig fra d. 26. april til 1. maj.

Du kan gense lodtrækningen på Youtube via linket umiddelbart herunder.

Lodtrækning EM 2016 – Badminton Europe

Læs også

2019 European Mixed Teams Championships i Frederiksberg Hallerne.

2019 European Mixed Teams Championships i Frederiksberg Hallerne 1 x herresingle 1 x damesingle 1 …