Misbun Sidek og hans ene søn Misbun Ramdan Mohmed Misbun er til Denmark International.

Malaysisk badmintonlegende har to sønner med i Frederikshavn

Misbun Sidek og hans ene søn Misbun Ramdan Mohmed Misbun er til Denmark International.

En tidligere verdensstjerne går i disse dage rundt i Frederikshavn. Han besøger byen i forbindelse med den internationale badmintonturnering Forza Denmark International, som onsdag begynder i Arena Nord.

53-årige Misbun Sidek tilhørte i 80’erne den absolutte verdenstop. Han vandt aldrig OL, VM, All England eller Asian Games, men var alligevel kendt som en “giant killer”, som kunne slå alle de store. Det vil sige spillere som Morten Frost, Liem Swie King og Icuk Sugiarto. Misbun Sidek var blandt andet i All England-finalen i 1986, men tabte til Morten Frost med de utrolige cifre 2-15, 8-15.

Misbun Sidek stoppede sin aktive karriere i 1989 i en alder af kun 29 år. Herefter blev han træner for Malaysia, som i 1992 vandt Thomas Cup (VM for herrehold) for første gang i 25 år. Han havde i mange år ansvaret for Malaysias bedste herresingler, således har han en stor andel i Lee Chong Weis imponerende resultatrække.

Badmintonlegenden fra Malaysia er nu stoppet som landstræner, men i øjeblikket er han dog på turné i Europa med en håndfuld spillere fra Malaysia. Misbun Sidek har således to af sine sønner med i Forza Denmark International. Den ene af sønnerne – Misbun Ramdan Mohmed Misbun – kommer med en frisk turneringssejr i bagagen. Han strøg søndag til tops i Portuguese International efter en overbevisende finalesejr (21-8, 21-9) over den topseedede spanier Pablo Abian.

Misbun Ramdan Mohmed Misbun er seedet syv i herresingle i Forza Denmark International, men har fået en vanskelig lodtrækning. Han møder i første runde Kestutis Navickas fra Litauen, inden Rune Ulsing fra Danmark formentlig venter i anden runde. I kvartfinalerne ligner det en spændende duel med Vendsyssel Elite Badmintons hollænder, Eric Pang, og vinderen af det opgør står til at møde topseedede Viktor Axelsen i semifinalerne. Jo, Misbun Sideks søn kommer i den grad på hårdt arbejde i Arena Nord.

Forza Denmark International begynder onsdag kl. 9.00 i Arena Nord. Der er gratis entre alle dage – også i finalerne på lørdag.

Kilde: Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

To nederlag til det danske UVM-hold på andendagen

Det danske landshold til UVM spillede i dag mod Kina og Taiwan, og det blev …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.