Morten Frost: Jeg håber, at badmintonspillerne udviser forståelse og format, når tiden kommer

Den danske badmintonlegende, Morten Frost, har skrevet et bidrag til debatten, om den konflikt, der netop nu verserer mellem badmintonlandsholdet og Badminton Danmark.

Normalt er jeg ikke en person som blander mig i den offentlige debat, men holder mig til mit eget nærmiljø, badminton.
Dog vil jeg her gøre en undtagelse, idet den verserende situation mellem DBU og spillerne, snart bliver en tilsvarende realitet i Badminton.

For nogle år siden blev jeg optaget i Hall of Fame hos Badminton Europe og i min takketale brugte jeg 90% af tiden til at understrege, at uden dem som havde trådt skoene før mig, ville jeg aldrig have stået her i dag.

Som Søren Kirkegaard en gang skrev, så ’leves livet forlæns, men forstås baglæns’.

Vi er alle kommet ud af et miljø, vi er alle blevet hjulpet på vej af et system, forældre, frivillige ledere og trænere.

Når og hvis man er så ufattelig heldig, at man når internationalt topniveau, er tiden kommet til at betale lidt tilbage, så nye investeringer i udvikling kan foretages og andre, som kommer efter dig, får samme eller bedre muligheder.

Med andre ord, stafetten skal gives videre.

Det er en ære at deltage på det danske landshold; om det er fodbold eller nogen anden sport.

Med udgangspunkt i denne holdning vil jeg på det kraftigste opfordre til, at man kigger til udlandet, parterne sætter sig til bordet og en løsning findes med det samme.

Lad personfnidder og anden form for politik træde fuldstændig i baggrunden, så vi igen kan være stolte af vores land, evner og traditioner.

Til den badmintonspecifikke situation, vil jeg blot minde spillerne om, at så længe man har nydt godt af et trænings set-up, modtaget økonomisk støtte, specielt i de yngre år, hvor der blev investeret i spilleren, med et håb om fremtidige medaljer til Danmark, så har man også en forpligtelse til at repræsentere Danmark på værdig vis i forskellige landsholds-sammenhænge.

Jeg håber, at badminton spillerne udviser forståelse og format, når tiden kommer.

Morten Frost

Læs også

Frustreret Lee Chong Wei om dansk chef: Jeg har mistet tålmodigheden

Verdens højest rangerede badmintonspiller Lee Chong Wei har rettet skarp kritik mod sin danske tekniske …

En kommentar

 1. Lisbet Stuer-Lauridsen

  Interesant at Morten F kun nævner at spillerne skal udvise forståelse.

  Hvis dette skal gå godt med disse forhandlinger kræver det virkelig at begge parter udviser forståelse og situations fornemmelse.

  Det er interesant at se hvordan nogle eks spillere ændre holdning når deres levebrød bliver forbundene.

  Respekt for begge parter og det betyder selvfølgelig at man ikke finder konkurrenter til nogle af vores topspillers eksisterende sponsore. Det var virkeligt ikke kønt da forbundet gjorde det.

  Det var ikke hvad jeg forstod ved at viste den rette respekt og forståelse for spillerne, fra mit synspunkt var det en beskidt måde at forsøge at lave en let sponsoraftale, hvor man på forhånd viste at med 3-4 af de bedste spiller ville blive stillet i en meget dårlig situation og at der ville være en stor risiko for at denne private sponsor som havde skabt en økonomisk stabilitet for disse spiller igennem en del år ville forsvinde.

  for at vide det ville være hvad der ville ske af vores bedste spilleres at have respekt for hinandens situation og det er ikke første gang forbundet hvor man også har kontakte spilleres sponsorere og solgt et hold kinesere for at få lidt håndøre i kassen på bekostning af at skade spillernes forhandlingsmuligheder efter.

  Dette var min mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.