Det malaysiske badmintonforbund (BAM) vil fra 2017 præsentere deres spillere for fysiske tests, der skal bestås hvis spillerne vil ud og spille turneringer. Foto @BadmintonBladet

Morten Frost om straf til spillere ude af form: Hård, men nødvendig

Det malaysiske badmintonforbund (BAM) og teknisk direktør Morten Frost, vil fra april næste år straffe spillere, der ikke lever op til forbundets fysiske krav. Morten Frost kalder det for ‘en hård, men nødvendig straf’.

Det malaysiske badmintonforbund tager nu konsekvensen af, at de i længere tid har været plaget af spilleres svingende fysiske form. Derfor vil BAM fra april 2017 udelukke spillere fra tre turneringer, hvis de ikke klarer forbundets egne fysiske tests.

Teknisk direktør for BAM danske Morten Frost mener, at straffen skal få spillerne til at forstå, at det tager tid at komme i den rette form.

– En badmintonspiller kan ikke forbedre sin form i løbet af to eller tre uger. Det tager tid, og det er derfor, at dette er nødvendigt, siger Morten Frost til det malaysiske nyhedsmedie The Star.

Læs også: Morten Frost tester badmintonbolde med syntetiske fjer sammen med verdensmestre

Vicepræsidenten for det malaysiske badmintonforbund Mohamad Norza Zakaria mener dog, at initiativet skal ses mere som en hjælp for spillerne, og for at de kan forstå meningen med de fysiske tests. Det er også derfor, at forbundet allerede nu – næsten et halvt år inden testene tages i brug – forbereder spillerne på dem.

– Det er essentielt, at det bliver mere som en uddannelsesmæssig proces. Vi vil gerne have spillerne og trænerne til at forstå rationalet bag testene, og ikke bare pludselig introducere det for dem, siger vicepræsidenten til The Star.

Ifølge The Star vil det malaysiske badmintonforbund tage initiativet i brug både hos ungdoms- og seniorspillere på forbundstræningen.

Kilde: The Star

Læs også

Tre nye nørdede facts om badminton

Vi har her samlet tre nye nørdede facts om badminton, som du kan underholde med …

10 Kommentarer

  1. Noget vi skal indføre Søren Ørum Madsen ?😄

  2. Det er måske lige at stramme garnet lidt for hårdt hvis vi tager vores niveau og spillernes seriøsitet i betragtning 😂

  3. Så er det måske seriøsiteten der skal arbejdes på 😉

  4. Det er sgu ikke noget jeg kan gøre ved 🙂 Det er hele klubbens miljø som skal ændres efter min mening.

  5. Tommy Frølich Andersen , hvis vi skal til Dubai , hårdt men nødvendigt!

  6. Foreslår kostplan fra nogen eksperter 😂😂😂

  7. Tommy Frølich Andersen havregryn !

  8. Jeg er jo ligesom en del af den stjernedou, som arbejder mod Dubai Рs̴ jeg skal ogs̴!