Nede med fem matchbolde: Asiatisk overraskelse slår verdensettere ved Denmark Open

Tang Chun Man/Tse Yinh Suet efter deres sejr ved Denmark Open over Zheng Siwei/Chen Qingchen i finalen. Foto@BadmintonBladet

I mixeddouble-finalen stod de kinesiske verdensettere Zheng Siwei og Chen Qingchen over for Denmark Opens store overraskelse Tang Chun Man/Tse Ying Suet fra Hong Kong. Finalen blev yderst dramatisk, hvor Hong Kong-parret fik vendt fem matchbolde til sejr

Zheng Siwei/Chen Qingchen vandt for nyligt VM-sølv i Glasgow, men den bedrift så ikke ud til at skræmme Tang Chun Man/Tse Ying Suet fra Hong Kong. I starten af kampen var det nemlig meget tæt, hvor begge par fik point i små stimer. Ved opholdet var Zheng Siwei/Chen Qingchen snært foran med 11-10.

I anden halvdel af sættet blev det endnu mere dramatisk, da Hong Kong-parret fik kontakt ved stillingen 17-17. På trods af tre sætbolde til kineserne, endte det alligevel med en tæt sejr til Tang Chun Man/Tse Yong Suet i første sæt på 24-22.

Andet sæt lignede i lang tid en sikker kinesisk sejr, men som i første sæt kæmpede Hong Kong-parret bravt og hentede en 16-12 føring i andet sæt. Tang Chun Man/Tse Ying Suet kom endda foran med 19-18, men kineserne strammede grebet til sidst. 21-19 til Hong Kong-parret i andet sæt.

Overlever fem matchbolde og vinder
I det tredje og afgørende sæt fik de kinesiske verdensettere en fremragende start. Ved opholdet var Zheng Siwei/Chen Qingchen foran med 11-8. Efter opholdet trak kineserne yderligere fra, og ved stillingen 20-16 lignede det verdensetternes første sejr ved Denmark Open.

Det blev dog ikke sådan, da kineserne fik gummiarm og lavede nemme uprovokerede fejl. De fire matchbolde blev reddet, og femte gang var heller ikke lykkens gang for kineserne.

Hong Kong-parret fik deres første chance ved 22-21, og den blev resolut udnyttet. Efter en god serv slog Zheng Siwei bolden i nettet, og derefter kunne den store jubel bryde løs.

Tang Chun Man/Tse Ying Suet vinder den dramatiske finale med 24-22, 19-21 og 23-22.

Efter kampen var parret glade for sejren, hvor en bestemt taktik var nøglen til sejr.

– Vores træner havde sagt til os inden kampen, at kineserne spillede med meget fart. Derfor var vores taktik at spille langsommere og derefter angribe, når vi havde chancen, siger Tse Ying Suet til BadmintonBladet.

Næste opgave for Hong Kong-parret er French Open i næste uge, og her skal batterierne lades op efter en lang uge i Odense.

– Vi vil gerne forbedre vores spil endnu mere, men vi har været en hel uge i Danmark, så vi er en smule trætte. Derfor er vi nødt til at hvile, så vi er klar til næste turnering, slutter Tse Ying Suet.

I damedouble sejrede koreanerne Lee So Hee/Shin Seung Chan over Shiho Tanaka/Koharu Yonemeto fra Japan med 21-13 og 21-16.

Resultater fra Denmark Open 2017

Læs også

Denmark Open: Verdensmesteren knækkede i tredje sæt

Inden kampen havde hallen været tavs, og det var tydeligt, at publikum ventede på Viktor …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.