Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt. Foto @ Tine Bay

Optakt: Victor Dutch International 2017

Spillerne på det europæiske badminton circuit befinder sig i denne uge i Holland, hvor der i denne uge spilles Victor Dutch International 2017. En turnering, danskerne som regel gør det godt ved.

I morgen begynder Victor Dutch International 2017, hvor 27 danske spillere stiller til start. Dog uden sidste års helt store vinder, Alexander Bond, som vandt i herredouble og mixdouble.

Bundseedning i damesingle
I damesingle er der totalt fem spillere at finde i turneringen. To spillere i kvalifikationen og tre spillere i hovedturneringen. I hovedturneringen er to af de tre danske spillere seedet, hvor Amalie Hertz er seedet som nummer fem, og møder Leva Pope fra Letland i første runde. I samme halvdel er Sia Emilie Berg, der møder finske Sonja Pekkola i hendes første rundekamp. Nederst, og for nylig semifinalist ved UEM, er Irina Amalia Andersen at finde. Hun har fået en seedning som nummer to, og er derfor bundseedet. Hun møder Katia Normand fra Frankrig, som hun har slået to gange tidligere.

I herresingle tælles der syv spillere, hvor hele fem af dem er i kvalifikationen. De to eneste danske spillere i hovedturneringen er Rasmus Messerschmidt og Victor Svendsen. Rasmus Messerschmidt har fået en hård lodtrækning, som betyder, at han møder hollandske Nick Fransman, der er seedet som nummer tre. I deres indbyrdes opgør fører Nick Fransman med 1-0. Victor Svendsen har fået en fjerde-seedning og fornøjelsen af Kasper Lehikonen fra Finland i første runde. Her fører Victor Svendsen med 1-0 i indbyrdes opgør.

Én seedning i doublerækkerne
I herredouble har Nikolaj Overgaard og Alexander Bond trukket sig, hvilket betyder, at der tre danske par og et par med én dansk spiller, da Lasse Mølhede stiller op sammen med Oliver Leydon-Davis. Øverst i lodtrækningen er Steve Olesen og Mathias Weber Estrup. Længere nede i programmet stiller Victor Svendsen også til start, som er sammen med Mathias Bay-Smidt. Det sidste par er Emil Hybel og Søren Toft.

I damedouble er der fem danske par, som skal forsøge at tilspille sig titlen i Holland. Sandra-Maria Jensen, der nu satser på damedouble, spiller sammen med Josephine Van Zaane. De har belgisk modstand i første runde. Irina Amalie Andersen er også til start i damedouble, som er sammen med Line Fleischer. De møder vinderen af Elisa Meldgaard og Maja Rindshøj, som står over for de nykårede UEM-mestre i damedouble, Emma Karlsson og Johanna Magnusson fra Sverige i deres første runde. Sia Emilie Berg og Amalie Hertz stiller sammen til start og får tysk modstand i første runde. Sidste danske par i damedoublerækken er Sara Lundgaard og Alexandra Bøje, som får fornøjelsen af det tredjeseedet finske par, Sonja Pekkola og Jenny Nystrøm.

I mixdouble finder vi det eneste danske par, der er seedet i doublerækkerne. Det er Mathias Bay-Smidt og Alexandra Bøje, der sammen er seedet som nummer to. De kan få dansk modstand i deres anden runde, hvis Patrick Buhl og Josephine Van Zaane vinder deres første runde mod et par fra Holland. Et andet danskeropgør kan finde sted, hvis Sandra-Maria Jensen og Steve Olesen vinder deres første runde mod et par fra Belgien. De vil møde Emil Lauritzen og Elisa Meldgaard i anden runde. Emil Hybel og Sofie Nielsen får hård modstand, eftersom de møder det første seedede par, Gregory Mairs og Jenny Moore fra England. Derudover får Mathias Weber Estrup og Line Fleischer tyske modstandere i deres første runde.

Du kan følge danskernes forløb i Holland her.

Læs også

Nu starter holdturneringen for 71. gang!

HOLDMESTERSKABET

En kommentar

  1. Ikke noget vi hellere vil, men det kommer jo ikke i tv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.