De to venner og tidligere holdkammerater Emil Holst (tv.) og Rasmus Fladberg (th.) er begge klar til kvartfinalerne ved Orleans International i Frankrig. Foto @Anette Vollertzen

Orleans International: Flot dansk dag i Frankrig

En lang badmintondag ved den franske turnering Orleans International lakker så småt mod enden, og der har fra tidlig morgen til sen aften været fyldt med danskere på banerne. Bedst er det indtil videre gået Emil Holst og Mette Poulsen, som begge via to sejre har spillet sig videre til lørdagens kvartfinaler ved turneringen.

Mette Poulsen overrasker i første runde
Team Skælskør-Slagelse-spilleren Mette Poulsen var ellers udset en svær kamp i første runde, da hun stod over for Sabrina Jaquet fra Schweiz. Poulsen måtte da også hele følelsesregistret igennem, efter at hun først misbrugte fire matchbolde i tredje sæt, så formåede hun selv at afværge to, inden hun fik afgjort kampen med de samlede cifre 12-21 21-18 24-22. Senere på dagen skulle hun blot bruge to sæt på at slå en tyrkisk damesingle-spiller, og danskeren kan nu se frem til en kvartfinale ved Orleans International højst sandsynligt mod topseedede Karin Schnaase fra Tyskland.

Emil Holst er ligeledes klar til kvartfinalerne. Hans kampe i dag lå med kun et par timers mellemrum, men danskeren klarede skærene efter først en sejr i første runde over finske Eetu Heino og dernæst en tresæts-sejr over Lucas Claerbout fra Frankrig. Holst møder nu i kvartfinalen srilankaneren Dinuka Karunaratna. På sin Facebook-side udtrykker Emil Holst da også glæde over sin plads i kvartfinalen.

– Videre til kvartfinalen ved Orleans International. Så glad og lettet! Spillede ikke mit bedste, men formåede alligevel at vinde, hvilket er det vigtigste, skriver Holst.

Videre er også mixeddouble Lena Grebak og Mathias Christiansen, mens sidstnævnte sammen med David Daugaard skal forsøge også at spille sig videre til i morgen. De to møder senere i aften et britisk par om en plads i kvartfinalen.

Netop i dette øjeblik har Rasmus Fladberg ligeledes spillet sig videre til kvartfinalen efter et vanvittigt comeback mod tjekken Petr Koukal. Bagud 15-8 i tredje sæt – men han får det vendt og vinder 21-18 i tredje sæt. Fladberg møder i morgen franskmanden Lucas Corvee.

Flere danskere er endnu ikke blevet sendt på banen endnu her til aften i Frankrig, og det ligner en midnatsforestilling for de resterende spillere. Mia Blichfeldt møder Malaysias 16-årige stortalent i damesingle Goh Jin Wei, mens Kasper Antonsen og Niclas Nøhr i herredouble møder et indonesisk par.

Orleans International 2016

Læs også

Christiansen og Pedersen taber til olympisk mester

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen taber i anden runde ved Indonesia Masters. Christiansen og Pedersen …