Peter Gade advarer Lee Chong Wei før OL i 2016

Peter Gade advarer Lee Chong Wei.
Peter Gade advarer Lee Chong Wei.

En af Danmarks bedste mandlige badmintonspillere gennem tiderne, Peter Gade, giver Lee Chong Wei gode råd, som kan forbedre hans chancer for at vinde en OL guldmedalje i 2016.

Lee Chong Wei har i de sidste to OL turneringer i 2008 og 2012 været meget tæt på at vinde den guldmedalje i herresingle, som de malaysiske badmintonfans tørster efter.

Gade anbefaler pause
Den tidligere danske nummer 1 i herresingle, Peter Gade, mener, at Lee Chong Wei bliver nødt til at holde en turneringspause i hans tætpakkede program, hvis han skal have muligheden for at vinde OL guld, og dermed forlænge hans karriere.

Lees dilemma
Men Lee Chong Wei står i et dilemma, da den malaysiske befolkning regner med at han stiller op i alle større turneringer og vinder dem.

– At spille på topniveau og præstere hver uge er ekstremt svært, og der er ikke mange atleter, der kan klare det. Så jeg har den største respekt for, at han stiller op i så mange turneringer og gør hans bedste hver gang, udtaler Peter Gade.

Lin Dan gør det anderledes
Lee Chong Weis onde ånd, kinesiske Lin Dan, spiller i modsætningen til Chong Wei ikke ret mange turneringer. Lin Dans prioritering af turneringer er ikke tilfældig. Det gør at han er mere frisk til at præstere sit bedste til de store turneringer.

Den danske verdensstjerne vil dog ikke gøre sig til dommer over, hvilken opskrift der er bedst at følge, men Lin Dan har muligheden for at vælge turneringer til og fra. På trods af Lee Chong Weis gode fysik og psyke, fastslår Gade, at han er nødsaget til at gøre op med sig selv, om han vil holde en pause, hvis han fortsat vil præstere på topniveau i fremtiden eller simpelthen stoppe.

Af Anders Jensen. Kilde: Global Post

Læs også

Lin Dan skaber endnu engang påstyr i Kina

I torsdags blev et opgør i den Kinesiske Liga, China Badminton Super League, forsinket med 25 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.