Rasmus Gemke. Foto @ Annette Vollertzen

Rasmus Gemke efter stor sejr: Jeg troede ikke, jeg kunne vinde turneringen

Ramus Gemke strøg på imponerende vis til tops ved Bitburger Open i søndags. I forbindelse med denne flotte titel delte han i går sine tanker om denne med Jyllands-Posten.

Der var ikke mange, der på forhånd levnede Rasmus Gemke de store chancer ved Bitburger Open. Og en af dem var ham selv.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg ikke, at jeg kunne vinde hele turneringen, siger han til Jyllands-Posten.

Inden turneringen havde han nemlig ikke vundet en titel eller været i nærheden af en på Grand Prix Gold-niveau. Han startede således året som nummer 190, og er langsomt kravlet opad på listen siden da. Han sikrede sig sin første titel på Challenge-niveau i april i år ved Finnish Open, og med titlen ved Bitburger Open er han faktisk nu at finde i top 50. Og det er specielt denne sejr, der har bragt ham helt derop.

Så resultatet er altså et stort et. Ikke nok med, at det giver mange ranglistepoint. Det gør ham også til en del af en eksklusiv klub, for som han udtaler til Jyllands-Posten.

– Så mange europæere er der trods alt ikke, som har vundet en Grand Prix Gold-turnering i herresingle.

Stadig massere at arbejde på

På trods af den flotte titel erkender Gemke, at der er massere, der kan forbedres i fremtiden:

– Jeg har haft problemer med at lukke kampe, som jeg har haft godt styr på, mod gode modstandere. Så der er en masse arbejde foran mig, siger han til Jyllands-Posten.

Noget af arbejdet har dog allerede båret frugt, for det var på ingen måde en dansker, der havde svært ved at lukke kampene ved Bitburger Open. Undervejs i turneringen, hvor han besejrede fire højt seedede spillere, blev han således bedre og bedre til at lukke kampene. I det sidste sæt i anden runde fik modstanderen 18, hvorefter han i kvart- og i semifinalen kun tillod modparten at få 12 point. I sin første finale på så højt niveau var det endnu mere imponerende, at han i finalen var mest suveræn, i og med den fjerdeseede Hsu Jen Hao kun fik ti point i sidste sæt.

I aften spiller Gemke i Badmintonligaen for Skovshoved.

Kilde: Jyllands-Posten

Læs også

To danske titler til Bitburger Open

Det blev til to danske titler til Bitburger Open, hvor det ikke var langt fra …

3 Kommentarer

  1. Det første sæt i finalen var simpelthen så flot badminton. Og super imponerende, at kunne spille så tålmodigt og stadig holde tempoet oppe. Jeg glæder mig til at se mere til Gemke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.