Foto @ Annette Vollertzen

Singapore Open: HK afværger potentielt Kenneth Carlsen-syndrom

Efter tre turneringer i marts med nederlag i første runde, formåede den altid humørspredende danske badmintonprofil Hans Kristian Vittinghus her tidlig morgen dansk tid at spille sig videre til anden runde ved Singapore Open. Han slipper dermed ud af det førsterunde-exit jerngreb, der tilbage i 90’erne blev navngivet Kenneth Carlsen-syndromet, efter at den danske tennislegende opbyggede en rekord for flest førsterunde-exits i Grand Slams (30 ud af 46) – en rekord han i øvrigt stadig er indehaver af.

HK dominerende fra kampens start
Det var en motiveret dansker, der allerede fra kampens indledning var i førersædet mod japaneren Takuma Ueda. Danskeren var foran ved opholdet efter en kontrolleret første halvdel af sættet, hvor han førte 11-10. Han vandt første sæt 21-18, efter at have eksekveret sin anden sætbold.

Andet sæt var en tro kopi af første, hvor det igen var danskeren der hele tiden var et par point foran sin japanske modstander. Ligesom i første sæt kom HK først til 20, men måtte se to matchbolde afværget af Ueda. Hvad der de seneste uger har manglet af selvtillid, var tilsyneladende glemt i kampens døende sekunder, hvor Vittinghus formåede at vinde de sidste to dueller og dermed også sættet 22-20.
Sejren giver en billet til en anden runde, hvor danskeren kommer til at stå over for Brice Leverdez fra Frankrig, en spiller som danskeren har en 2-1 føring over i indbyrdes opgør – dog alle tre-sæts kampe, så der er lagt op til en tæt duel mellem de to europæere.

Axelsen og Kjærsfeldt videre
Både Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt spillede sig ligeledes videre til anden runde via to to-sæts sejre over hhv. Rajiv Ouseph fra England og P.C. Thulasi fra Indien. Viktor møder i morgen indoneseren Simon Santoso, mens Kjærsfeldt møder vinderen af kampen mellem tyske Karin Schnaase og en indonesisk spiller fra kvalifikationen.

Conrad og Kolding også klar til anden runde
Efter sidste uges tidlige exit i Malaysia var den danske herredouble fuldstændig klar til at levere en god præstation ved førsterundekampen i dag. De vandt i to sikre sæt, og møder i morgen vinderen af førsterundekampen mellem to useedede par fra hhv. Tyskland og England.

Senere på dagen skal både herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen samt Jan Ø. Jørgensen i ilden i den store arena i Singapore.

Du kan følge de øvrige resultater fra Singapore Open her

Læs også

Malaysia Masters: Kan Christinna Pedersen gentage 2015?

Topspillernes første turnering i 2018 bliver Perodua Malaysia Masters. Danmark har tre mixeddoubler i aktion …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.