Joachim Fischer og Christinna Pedersen fra Skovshoved vandt det afgørende Golden Set over Anders Skaarup Rasmussen/Line Kjærsfeldt. fra TSS i Guldmatchen Foto: @BadmintonBladet

Skovshoved i ekstase: Fischer/Pedersen sikrer DM-guld efter gyserafslutning og monster-comeback

Der var lagt op til et brag af en guldkamp, da TSS og Skovshoved stod over for hinanden. Det blev en kamp med nerve og intensitet, hvor begge hold var opsatte fra start af, men Skovshoved trak det længste strå til sidst

I Frederiksberg Hallen på Jens Jessens Vej skulle TSS og Skovshoved kæmpe om Danmarksmesterskabet her til aften. Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl vandt i overbevisende stil for henholdsvis TSS og Skovshoved i starten af holdkampen.

Læs også: Guldmatchen: Begge hold får en flyvende start

Derefter fulgte TSS op med to flotte sejre i mixeddouble og damesingle, hvor Scott Evans/Line Kjærsfeldt vandt i to sæt over Joachim Fischer/Julie Ryttow, og Mette Poulsen fra TSS ligeså vandt i to sæt over Natalia Koch Rohde fra Skovshoved.

Læs også: Guldmatchen: Skovshoved har kniven for struben

Intense kampe ender i Skovshoved-jubel
Skovshoved var dermed maksimalt presset inden de sidste to kampe. Her fik Joachim Persson fra TSS en drømmestart mod Rasmus Gemke fra Skovshoved, da han vandt med hele 21-15 i første sæt. I andet sæt lignede det ikke, at Persson gad at spille, og det fik tilskuerne til at pifte af TSS-spilleren. Persson tabte andet sæt med vilde 21-3.

I tredje sæt var der igen kamp om tingene mellem Persson og Gemke. De to spillere fulgte hinanden indtil opholdet, hvor Gemke var foran med 11-9. Efter opholdet var der ikke så meget spænding om udfaldet, da Gemke spillede hurtigt, og pressede Persson konstant. 21-12 endte tredje sæt til Rasmus Gemke.

Efter kampen var Rasmus Gemke opmærksom på, at han skulle være klar for start af, selvom han var lidt presset af omgivelserne omkring Guldmatchen.

– Joachim Persson har været i gamet i mange år, men samtidigt vidste jeg, at han er ved at blive en ældre spiller. Jeg er den nye, og jeg vil gerne derudaf, så jeg vidste, at jeg skulle give den fuld gas fra start af. Jeg skulle true ham på fysikken, men jeg havde lidt en stålhandske på i starten af kampen, og Persson gør mig lidt usikker. I andet sæt finder jeg mit spil og holder roen, men jeg synes ikke, at Persson spiller på den pæneste måde ved ikke at give sig 100 procent. Det er ikke så fed stil, men i en finale bruger man alle kneb, siger Rasmus Gemke til BadmintonBladet.dk

En højdramatisk herredouble var derfor i vente, da Mads Conrad-Petersen/Carsten Mogensen fra Skovshoved kæmpede mod Anders Skaarup Rasmussen/Kim Astrup Sørensen fra TSS. I første sæt var det tæt i starten, men imod slutningen af sættet fik Skaarup/Astrup held med deres tunge angreb.

Begge par kæmpede, og der var mange lange, hårde dueller. Første sæt endte med en sejr til Astrup/Skaarup på 21-17. I første sæt havde Astrup/Skaarup en solid offensiv og defensiv, hvor Skovshoved-parret havde svært ved at slå bolden ned.

Højdramatisk spænding til det sidste
I andet sæt fik Conrad/Mogensen en rigtig god start, men Astrup/Skaarup kæmpede sig flot tilbage, og TSS-parret havde en føring på 11-9 ved opholdet. Efter opholdet havde Astrup/Skaarup overtaget, men skovserne kæmpede for det. Der var mange lange dueller, og begge par kæmpede med alt, hvad de havde.

Efter opholdet kom Conrad/Mogensen tættere og tættere på TSS-parret, og hen imod slutningen af sættet kom skovserne foran med to point. De havde to sætbolde ved stillingen 20-18, og dem udnyttede de prompte. 21-18 til Skovshoved i andet sæt, og dermed skulle det afgøres i tredje sæt. TSS-parret fik den bedste start på tredje sæt, da Astrup/Skaarup kom hurtigt foran med 3-1. Conrad/Mogensen kom dog hurtigt tilbage, og så var der igen spænding om udfaldet. Ved opholdet førte Conrad/Mogensen med 11-10.

Efter opholdet var det igen tæt, men Skovshoved-parret var foran med et par point det meste af vejen. Det blev til sidst en sejr til Conrad/Mogensen med 21-17, og der skulle derfor spilles et Golden Set for at finde vinderen.

Efter kampen var Mads Conrad-Petersen meget glad og lettet for sejren, da han syntes, at det var en vanskelig kamp mod et velspillende TSS-par.

– Det er svær kamp i dag. Kim Astrup og Anders Skaarup spiller rigtig godt i dag. De er bedre end os i første sæt, og det er ved at gå deres vej, men finder vi lige lidt mere energi i andet sæt. Vi begynder at tænke over at give den maksimalt gas, hvor det er ved smuldre i starten af andet sæt. Derefter, synes jeg, at vi er det bedste par, men det kunne lige så godt have gået deres vej, siger Mads Conrad-Petersen til BadmintonBladet.dk

Mixeddouble-drama afgører Guldmatchen
TSS var blevet trukket ud som hjemmehold inden Guldmatchen, og de kunne derfor vælge mellem de sidste to resterende kategorier, når TSS havde valgt én fra, og Skovshoved havde valgt to fra. TSS valgte, at der skulle spilles mixeddouble. Her blev Joachim Fischer/Christinna Pedersen valgt for Skovshoved, mens Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt blev valgt for TSS.

Sættet startede tæt, og det var tydeligt at se, at der stod meget på spil for begge mandskaber. De to par fulgte hinanden indtil opholdet, men fra stillingen 7-7 fik TSS-parret sig et lille hul. De rutinerede skovsere kæmpede dog sig tilbage, og de have en føring på 11-10 ved opholdet.

Efter opholdet strammede Fischer/Pedersen grebet og viste deres rutine, mens TSS-parret kæmpede. Sættet blev vundet med 21-17 af Skovshoved, og dermed kunne jublen bryde løs.

Mads Conrad-Petersen var meget glad efter Guldmatchen.

– Det betyder rigtig meget. Det var min femte finale, og jeg har vundet min egen kamp de fire foregående gange, men her har holdet tabt, og det har været lidt en flad fornemmelse. Vi ville rigtig gerne have guld, og nu er det ekstra sjovt, nu hvor vi har kæmpet for det i fem år, siger Mads Conrad-Petersen til BadmintonBladet.dk

Og sejren skal fejres med manér.

– Jeg er ved at gå i krampe i hele kroppen, så jeg skal have lidt behandling herefter, men derefter skal det fejres hjemme i Skovshoved. Jeg sagde til landstræneren, at jeg kom til træning i morgen. Der må jeg nok melde afbud. Jeg er ikke meget værd i morgen, siger Mads Conrad-Petersen til sidst.

RSL BADMINTONLIGAEN banner

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

En kommentar

  1. Kæmpe tillykke fra en gammel Skovser, der var med til at vinde i 69. Det var også på tide?
    Håber i havde en ligeså god fest som for 48 år siden?
    Sportslig hilsen Imre og Grønært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.