Carsten Mogensen og Mads Conrad delte ingen gaver ud her til aften.

Skovshoved trumler videre til Guldmatchen

Solrød Badmintonklub var her til aften den sidste forhindring for Skovshoved inden en længe ventet revanchekamp mod TSS i årets Guldmatch. Men efter en sejr på 4-1 til Skovshoved i den første semifinale ventede der Solrød en kæmpe udfordring. Fire sejre i aftenens anden semifinale var nemlig nødvendige, hvis Solrød skulle have nogen chance for at trække favoritterne fra Skovshoved ud i et Golden Set.

Favoritter blev rystet

Damesinglen med Mia Blichtfeldt fra Solrød mod Natalia Koch Rohde fra Skovshoved fik lov at starte først. Det var den eneste kamp, hvor Solrød så ud til at være favorit, og det lignede derfor blot en forsinkelse af en næsten sikker samlet sejr til Skovshoved. Men i begge sæt var det Skovshoved, der kom bedst fra start, og Solrød der hang efter. Dog fik Mia Blichfeldt på flot vis vendt begge sæt og vandt med cifrene 21-18, 21-15 og holdt dermed håbet i live for Solrød.

På banen ved siden af spillede første herredouble. Storfavoritterne fra Skovshoved, Mads Conrad og Carsten Mogensen, havde givet Solrød-konstellation første sæt, da de mødtes i den første semifinale. Men her til aften – på hjemmebane i den afgørende semifinale – skulle Mads Conrad og Carsten Mogensen ikke bruge et sæt, før de var klar til at spille seriøst. Der var fuldt fokus og tempo fra starten af, og der blev vist knytnæver fra første bold af. Theis Christiansen og Filip Myhren fik derfor ikke et ben til jorden og måtte hurtigt se sig slået i to sæt med cifrene 21-6, 21-8. Kampen stod nu 1-1, inden damedoublen skulle til at gå i gang.

Damedoublen var et interessant opgør, hvor Kamilla Rytter Juhl og Claudia Paredes mødte den tidligere singlespiller Sandra Maria Jensen og hendes makker Emma Karlsson. I double kan det være svært for en topspiller som Kamilla Rytter Juhl at træde igennem, hvis bolden konstant bliver holdt væk fra hende. Det var da også Solrød, der kom først til opholdet med 11-7, inden de vandt første sæt 21-15. I andet sæt kom Skovshoved langt bedre med, men netop som det lignede en kamp i tre sæt, tog Sandra Maria Jensen og Emma Karlsson en lynhurtig stime af point. De vandt derfor andet sæt 21-19 og bragte overraskende Solrød foran 2-1. Glæden var ikke svær at spotte hos Solrød-pigerne.

Mixeddoublen overhalede indenom

Kort efter at damedoublen var blevet skudt i gang, blev 2. herresingle sat i gang ved siden af. Rasmus Gemke vandt første sæt med cifrene 21-16 netop, som hans holdkammerater tabte damedoublen på banen ved siden af. Nu lå presset pludselig på Skovshoveds to herresingler, der kunne risikere at sende kampen i Golden Set, inden storfavoritterne, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, overhovedet kunne komme i spil. Men unge Rasmus Gemke holdt hovedet koldt mod Jacob Nilsson, og han blev ved med at tage initiativet og lavede næsten ikke nogen fejl. Med en overlegen sejr på 21-7 i andet sæt udlignede han således opgøret til 2-2.

Nu skulle Skovshoved blot bruge en enkelt sejr mere for at gå videre til finalen i Badmintonligaen – bedre kendt som guldmatchen. Emil Holst kunne blive manden, der sikrede denne plads i finalen. Han mødte sin gamle ven Rasmus Fladberg. I den første semifinale var de to spillere ude i en lang kamp i tre sæt, som Emil Holst til sidst vandt. I en video på Skovshoveds Facebook-side havde træner i Skovshoved, Henrik Rohde, inden kampen spekuleret på, om doublespilleren Rasmus Fladberg derfor ville have de nødvendige kræfter i dagens kamp.

Men den dobbelte DM-vinder viste ingen tegn på træthed i første sæt, hvor han til trods for et meget hurtigt og offensivt spil måtte se sig slået 21-17 af en bedre spillende Emil Holst. I andet sæt spillede Rasmus Fladberg en anelse mere tålmodigt, mens Emil Holst træffede mange dårlige beslutninger, og doublespilleren tog dermed andet sæt 21-17. Det så nu ud til at kampen ville blive afgjort på banen ved siden af, hvor Joachim Fischer og Christinna Pedersen havde vundet første sæt og var godt i gang med at vinde andet sæt mod reserven Mads Pedersen og Lena Grebak. Skovshoveds mixeddouble overhalede singlen indenom og vandt som forventet andet sæt med cifrene 21-9, inden singlen blev færdig.

Dette års Guldmatch bliver dermed en gentagelse af sidste års aflyste guldmatch. Sidste sæson var meget omdiskuteret, da finalen aldrig blev afviklet, og dansk badminton fik en del dårlig omtale netop, som “Cookie-gate” skandalen ellers var overstået. Guldmatchen skal afholdes den fjerde maj i Frederiksberghallerne, og tiden må vise, om guldmedaljerne får lov at hænge og samle støv endnu en sæson.

 

 

RSL BADMINTONLIGAEN banner

Læs også

Højbjerg: Det bliver en spændende sæsonstart

Højbjerg bliver så at sige kastet for løverne allerede i den første kamp i Badmintonligaens …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.