Alexander Bond og Ditte Søby. Foto @ Fons Van der Vorst

Stærkt dansk felt klar til Dutch Open

Når det europæiske badmintoncircuit i denne uge tørner ud i hollandske Almere, så er det med et ualmindelig stærkt dansk kuld af spillere. Turneringen Dutch Open har nemlig flere danske seedninger, hvilket giver gode muligheder for noget dansk islæt i weekenden, når de afgørende kampe skal spilles.

Der er flere danske spillere, som er værd at holde øje med, når denne uges Dutch Open skydes i gang. Blandt andet forrige uges vinder Natalia Koch Rohde, der i finalen ved Prague Open slog Mette Poulsen. De to er begge med ved Dutch Open, hvor førstnævnte har et sjetteseedning.

Ligeledes i damesingle-rækken er at finde Mia Blichfeldt som i sidste uge slog Line Kjærsfeldt, samt Julie Finne-Ipsen og Sofie Holmboe Dahl. Mia Blichfeldt har fået den umiddelbart hårdeste lodtrækning af de danske damesingler, da hun i første runde møder ottendeseedede Natalia Perminova fra Rusland.

I herresingle har både Emil Holst og Anders Antonsen fået sig seedninger som henholdvis nummer fire og fem. Udover Holst og Antonsen stiller også Rasmus Gemke op, som dog først skal igennem kvalifikationen for at blive klar til hovedturneringen.

Nye interessante doublekonstellationer
I doublerækkerne er især værd at bemærke, at Kasper Antonsen ved Dutch Open i fraværet af Niclas Nøhr spiller sammen med U-VM-sølvinderen fra 2015 Frederik Søgaard. De to har dog så få point sammen, at de skal igennem kvalifikationen først. Det gælder ligeledes Rasmus Fladberg og Frederik Colberg, der ellers fik en fremragende start på makkerskabet ved Belgian International i september, hvor de blev toere.

I herredouble er Danmark desuden repræsenteret med David Daugaard/Mathias Christiansen, der er fjerdeseedede ved turneringen, samt Alexander Bond/Nikolaj Overgaard.

Damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er ligeledes fjerdeseedede, mens Julie Finne-Ipsen/Rikke Søby Hansen som useedet par skal forsøge at overraske i Holland.

Også i mixeddouble er der blevet plads til en ny konstellation, når Sara Thygesen teamer op med Mathias Christiansen. Sara Thygesen når dermed op på tre makkere bare i 2016, hvor hun både har spillet sammen med Niclas Nøhr og Anders Skaarup.

I mixeddouble-rækken får vi ligeledes Kasper Antonsen at se i aktion med australske Gronya Somerville, mens Alexander Bond/Ditte Søby Hansen og Søren Gravholt/Maiken Fruergaard også er med.

Dutch Open starter i morgen, hvor kvalifikationen spilles, mens hovedturneringen starter på onsdag.

Program for danskerne: Dutch Open 2016

Der kan i øjeblikket opleves problemer med linket herover til Tournamentsoftware’s hjemmeside.

Læs også

Dansk mixeddouble og Mia Blichfeldt i finalen i Skotland

Semifinaledagen ved Scottish Open bød på fire kampe med dansk islæt, og mens Rasmus Gemke …