Succesår på banen kan mærkes i klubberne: Medlemsfremgang i dansk badminton

Efter flere år med nedadgående medlemstal kan Badminton Danmark i dag glæde sig over, at de nyeste tal fra DIF og DGI viser en solid medlemsfremgang af badmintonspillere. Knap 2000 unikke, nye badmintonspillere kom til i 2016.

Det storslåede danske badmintonår 2016, hvor Danmark for første gang vandt den prestigefyldte Thomas Cup – VM for herrehold – og fik to medaljer med hjem fra OL i Rio, har været god for de danske badmintonklubber. Det viser DIF’s og DGI’s nyeste medlemstal for sportsgrene i Danmark, hvor badminton har været en af højdespringerne sidste år.

Grunden til den stigende interesse skal dog ikke kun findes i de store internationale resultater, men også i den løbende indsats for at skabe interesse for sporten blandt det nationale badmintonforbund Badminton Danmark og DGI, fortæller Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark.

– Det er meget positivt, og jeg er glad for, at vi for første gang siden 2002 oplever fremgang i både nye foreninger og ny medlemmer i eksisterende foreninger. Det fortæller mig, at flere af de initiativer, vi har taget er rigtige, og så er jeg selvfølgelig stolt over og taknemmelig for det store arbejde vores klubber rundt omkring i hele landet gør for sporten og for at motivere og skabe glæde hver dag for deres medlemmer, siger Bo Jensen til Badminton Danmarks egen hjemmeside.

Badminton kun overgået af gymnastik
Godt 7.500 flere medlemmer er det blevet det fra slutningen af 2015 til og med 2016 for badminton, hvilket er den næsthøjeste fremgang blev DIF’s sportsgrene. Kun gymnastik kan overgå det tal, og de er med over 13.000 nye medlemmer den absolut største højdespringer.

Blandt de store tabere i kampen om medlemmerne er Dansk Boldspils Union, der i 2016 har mistet knap 5.000 medlemmer. Dansk Skytte Union har med næstflest tabte medlemskaber mistet godt 3.500 medlemmer.

Desuden er det værd at bemærke, at over 43 procent af DIF’s medlemmer er kvinder. Det er ny rekord.

Kilder: DR, Badminton Danmark & DIF

Læs også

“Gigant bygkorn i begge øjne!”

En tak til TV2 Sport, deres kommentatorer og gæster forud for dagens finaler ved All …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.