Foto @Badminton Poland

Talent på vej mod sit livs eventyr: Sara Lundgaard

Det 19-årige danske badmintontalent Sara Lundgaard er draget til Asien, hvor hun igennem de kommende måneder skal opleve den asiatiske badmintonkultur, samt stifte bekendtskab med det kinesiske sprog.

Det er nærmest blevet en klassiker for talentfulde danske sportsudøvere, at udlandet som inspirationskilde begynder at trække, når alderen er den rigtige dertil. Det er dog de færreste, der vælger at tage til byen Kaohsiung i Taiwan for at samle inspiration, men det er netop det unge Sara Lundgaard fra Hillerød har gjort.

– Jeg er rejst til Taiwan, fordi jeg gerne vil lære kinesisk, og fordi jeg gerne ville opleve en anden kultur, men samtidig holde fast i badminton og måske endda også udvikle mig på det punkt, siger Sara Lundgaard til BadmintonBladet.

Gener fra en All England-mester
Hvis du synes efternavnet Lundgaard lyder bekendt, så har du fanget en vigtig detalje. Sara Lundgaard er nemlig datter af ingen ringere end Martin Lundgaard, dobbelt All England-mester i herredouble.

Det er således også med hjælp fra Martin Lundgaards kontakter i Asien, at Sara Lundgaard nu har taget på sit livs oplevelse. Planen er, at hun skal være væk hjemmefra i et halvt år, hvor der dagligt vil være fokus på både det kinesiske og på badmintonsporten.

Læs også: Badmintonstjerner: Hvor blev de af? Martin Lundgaard Hansen

Den unge nuværende Værløse-spiller startede sin badmintonkarriere i Lillerød Badmintonklub, men skiftede allerede i de tidligere ungdomsår til Værløse, da faren blev en del af deres bedste seniorhold. Der har dog aldrig været tvivl om talentet, og Sara Lundgaard har været rigt repræsenteret på diverse ungdomslandshold i årenes løb. Som største resultater i karrieren har Sara Lundgaard en andenplads ved EM for U19-spillere, samt en finaleplads ved den internationale seniorturnering Slovenia international.

En halvt år i Asien skal dog hjælpe Sara Lundgaard med at nå endnu flere af sine mål, som i øjeblikket primært drejer sig om at blive en del af den danske elite, men som i sidste ende forhåbentlig kan hjælpe hende til at blive en del af verdenseliten.

Sara Lundgaard vil i de kommende måneder blogge her på BadmintonBladet om sine oplevelser med det kinesiske sprog og den asiatiske tilgang til badmintontræningen i Taiwan.

Læs også

Sara Lundgaard om nyt makkerskab: Det har fungeret rigtig fint

Sara Lundgaard og Lasse Mølhede spiller i øjeblikket Swedish Open. Det er her første gang, hun spiller sammen …