Pannawit Thongnuam kom heldigvis til sig selv i ambulancen. Foto@ NatchaSaengchote

Thailandsk spiller kollapsede i Malaysia

Den thailandske herresinglespiller, Pannawit Thongnuam, kollapsede under en kamp i Malaysia Masters i sidste uge. Pannawit Thongnuams uheld var uden tvivl turneringens mest alvorlige, men det skulle ikke blive det sidste.

Kollaps om torsdagen, blødende spiller trækker sig om søndagen

Pannawit Thongnuam, der er kæreste med den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon, faldt i torsdags pludselig om ved stillingen 14-8 i første sæt. Den blot 21-årige thailænder kæmpede mod indonesiske Wisnu Yuli Prasetyo om en plads i kvartfinalen.

Pannawit Thongnuam blev efterfølgende hurtigt båret ud på en båre, da han var ukontaktbar. Han kom efterfølgende til bevidsthed i ambulancen, men det vides endnu ikke, hvornår han kommer tilbage igen.

Endnu mere uheld fulgte på finaledagen. I herresinglefinalen mødte den 36-årige koreaner, Lee Hyun Il, den 14 år yngre Ng Ka Long Angus fra Hong Kong. Ved stillingen 9-9 i tredje sæt bliver den rutinerede koreaner overspillet og mister balancen.

Resultat bliver et akavet slag, hvor Lee Hyun Il formår at ramme sig selv øjet med sin ketcher. Han sætter sig hurtigt ned på gulvet, og i nedenstående klip (spol til 02:00) kan det ses, hvordan Lee Hyun Il bløder fra øjet. Øjet hævede op på et splitsekund, og der herskede ingen tvivl om, at Lee Hyun Il ikke skulle spille videre.

Klip fra BWF’s YouTube-side (https://www.youtube.com/channel/UChh-akEbUM8_6ghGVnJd6cQ)

Det er desværre ikke første gang, at folk falder om i forbindelse med badminton i Malaysia  – både på banen og foran fjernsynet. Lee Chong Weis finale ved OL i 2012 og hans semifinale i 2016 skulle eftersigende begge have ført til fatale hjertestop blandt ældre seere i Malaysia.

Artikel om dødsfald under semifinalen i 2016

Danske Joachim Fischer var også ude for en ubehagelig oplevelse kort inden jul, hvor han pludselig kollapsede under træning og derfor meldte afbud til Hong Kong Open.

 

 

 

Læs også

Nu starter holdturneringen for 71. gang!

HOLDMESTERSKABET