Julie Thrane spiller para-VM. Foto @ Julie Thrane

Thrane og Pyndt repræsenterer Danmark ved para-VM

Loading

Så er det i denne uge, at det danske para-badminton landshold, bestående af Nicolai Pyndt Andersen og Julie Thrane, skal af sted til England for at repræsentere de rød-hvide farver ved para-VM. Julie vil skrive løst og fast om sine oplevelser i Stoke Mandeville, Aylesbury.

Den danske delegation
Nicolai er 23 år og spiller i kørestol. Han blev som 16-årig ramt af lynet, og det har påvirket hans krop og nervesystem så meget, at han ikke kan spille stående. Han havde sin debut som kørestolsspiller til Spanish International, hvor han spillede sig i en kvartfinale i herredouble.

Jeg hedder Julie Thrane, er 20 år og født uden venstre underarm. Jeg har spillet para-badminton siden 2012. Jeg spillede mit første VM i 2013, hvor jeg formåede at hive en bronzemedalje hjem, så den vil jeg rigtig gerne forsvare i år.

Nete Andersen er ansat hos Badminton Danmark, og hun rejser med os som vores team manager og coach. Hun besvarer gerne spørgsmål, så send hende en mail på nean@badminton.dk

Para-badminton?
– Hvad er para-badminton, er der sikkert nogle, som tænker. Så det vil jeg lige forklare!

For at kunne kalde sig selv para-badmintonspiller, skal man have et handicap af en eller anden grad. Nicolai fx, han spiller i kørestol, og jeg mangler venstre arm.

– Jamen,  det er da ikke fair, at du spiller mod en kørestolsbruger? Det gør jeg heller ikke!

Vi er delt ind i kategorier alt efter, hvor svær en grad af handicap, vi har. Der findes endda to kategorier inden for kørestolsbrugerne, WH1 og WH2 (WH = wheelchair). WH1-spillere har en svagere eller dårligere ryg end WH2’erne, og ryggens styrke betyder rigtig meget, når man sidder i kørestol! De spiller single på halvbane, hvor feltet mellem servelinjen og nettet er ude, og double på hel bane, dog stadig hvor forreste felt er ude.

Så er der dværgene (SS6 – Short Stature) i deres egen kategori.  Det er fantastisk så hurtige de er, og hvilken slagkraft de har! De spiller på hel bane uden nogle anderledes regler.

Så er der ”standing”-kategorierne, SL3, SL4 og SU5.  Dem, der spiller i SL3-kategorien (SL for ”standing lower”, lower = handicappet er på den nederste del af kroppen), spiller stående, men deres handicap gør, at de bliver nød til at spille single på halvbane (double og mix på hel bane). Det kan fx være en benamputering over knæet. Så er der SL4, som primært er folk der mangler et stykke ben fra under knæet. De bevæger sig rigtig godt, så de spiller på hel bane.

Så er der SU5 (standing upper), som er min kategori. Det kan være alle slags handicap, som er på overkroppen. Så vi spiller altså mod andre folk i samme kategori som os selv. Dog er vi ikke spillere nok til at spille mix opdelt i kategorierne, så derfor er der én stor SL3-SU5-mix-kategori. Der skal tallene i alt give 8, dvs. at jeg som 5’er skal spille med en 3’er, og så kan to 4’ere spille sammen. Min makker er Dan Bethell fra England, som lige nu er nummer 1 på verdensranglisten! WH1 og WH2 har også en mix-kategori sammen.

Så det var lidt om, hvad para-badminton er.

Jeg vil forsøge at holde jer opdateret med nogle små indlæg, når stævnet så småt er ved at komme i gang. Ellers vil jeg uploade billeder og videoer på min Facebook-side, som I kan følge: Julie Thrane – Danish Para-Badminton Player.

Julie Thrane sponsoreres af FZ Forza og B&O PLAY. Følg Julie og Nicolais resultater fra para-VM (ikke klar mandag aften).

Læs også

Tillykke med VM-guldet, Julie!

Det var en træt men glad verdensmester, BadmintonBladet mødte i Københavns Lufthavn i går aftes …