Foto @ Rico Dahl Hansen

Træningstips: To gode råd til at dække banen bedre

Loading

Det, at dække forbanen i single, er nok noget af det sværeste, men også et område hvor man nemt kan forbedre sig ved at øve nogle få ting. Thomas Engholm giver her to råd, der med øvelse hurtigt vil gøre, at en langt større del af modstanderens slag bliver hentet.

Thomas Engholm er cheftræner i Skaade Elite Badminton og udvikler af Virtual Badminton Coach, Han gav i den seneste udgave af BadmintonBladet læserne tips til at forbedre deres singlespil.

Mange badmintonspillere vil nok gerne dække banen som Chen Long, men de fleste må nok erkende, at et hårdt smash, et godt stik eller et hurtigt cut ofte gør ondt i kroppen og på pointtavlen.

Det, at dække forbanen i single, er nok noget af det sværeste, men også et område hvor man nemt kan forbedre sig ved at øve nogle få ting. Herunder følger to råd, der med øvelse hurtigt vil gøre, at en langt større del af modstanderens slag bliver hentet.

1. Anticipere din forspænding

Når du slår en clear eller laver et løft til din modstan-der, skal vi som udgangspunkt gå ud fra, at clearen el-ler løftet er velplaceret. En for kort clear eller et for kort løft vil naturligvis sætte dig under meget pres.

Men har du lavet et godt løft eller slået en god clear, kan du begynde at eksperimentere med at anticipere. At anticipere betyder at forvente, hvor slaget kommer og målrette din bevægelse.

Man har i mange år sagt, at man skulle tilbage på midten til spillecentrum efter et slag. Dette er altså forældet, selv i defensiven. Spillecentrum flytter sig hele tiden i forhold til dit spil. Du skal faktisk ved et rigtigt godt løft eller clear stille dig, så den inderste fod er placeret lige over midterlinjen, og derved dække den lige bold, som har den korteste bane, mere.

Det gøres ud fra det synspunkt, at det lige slag er hurtigst i gulvet, og at du har mere tid til at komme over og dækker krydsslaget. Når du lander i din forspænding, så fornem hvor på banen, du lander. Der kan nemlig være meget godt i at anticipere rigtigt og derved sætte din modstander under mere pres.

Tip:Du skal altid tænke over, hvad det er, din modstander er god til. Er din modstander fx. god til krydssmash eller krydscut, så kan du justere, hvor meget du anticiperer. Se gerne noget video med verdensklassespillere og prøv at lægge mærke til, hvornår og hvordan de anticiperer deres forspænding.

Thomas Engholm instruerer på næste side i, hvordan du bruger “modsatte” ben i din defensiv.

2 Kommentarer

  1. Det er altså 20 år for sent med de gode råd.