Vinderne af mixeddoublen Julie Dawall Jacobsen og Kristoffer Weesgaard

Turneringsreferat: U15E MiniGP i Værløse

Vinderne af mixeddoublen Julie Dawall Jacobsen og Kristoffer Weesgaard

Værløse Badminton var vært ved weekendens Mini Grand Prix for U15-eliten.

Badminton Danmark testede et nyt format for Mini GP, hvor alle spillerne i single blev delt ind i 8 grupper, således at det ikke kun var de 8 øverste på ranglisten, som kunne se frem mod hårde og lige kampe, men alle spillerne havde kampe mod modstandere med ca. samme styrke.

De kommentarer, man hørte i hallen weekenden over, var fortrinsvis positive over det nye format, og Badminton Danmark vil efterfølgende evaluere.

Herresingle
Herresingle GP for de 8 bedste blev vundet af Rasmus Kjær med 21-18 21-16 over turneringens positive overraskelse Rasmus Kæseler. De 2 x Rasmus havde i semifinalerne slået Christoffer Elbrønd og Kristoffer Weesgaard. Det er jo værd at bemærke, at de tætte kampe man håber på i Mini GP blev en realitet, idet 9 af de 12 puljekampe endte i 3 sæt.

Damesingle
Damesingle GP for top 8 blev desværre ramt af afbud fra Alexandra Bøje med en mindre skade og Irina Andersen som måtte tage syg hjem i løbet af dagen. Dagens måske mest intense kamp fik man imellem Sia Berg og Emilie Graversen, som spillede sig frem til 20-15 og 5 matchbolde i 3. sæt efter det bedste spil undertegnede har set indtil nu, og så slog favoritten til og vendte kampen til 23-21 i eget favør. Høj klasse at komme tilbage, men flot af Emilie at nå til matchbolde, og kampen høstede hallens største bifald til begge piger, da sidste bold landede.

Semifinalerne blev klubopgør imellem Sia Berg og Sofie Nielsen begge Greve, hvor Sia vandt med 21-15 24-22 og så hjemmebaneopgør mellem Cecilie Finne-Ipsen, som om lørdagen havde slået Irina Andersen, og Julie Dawall Jakobsen. Julie trak det længste strå med 21-10 21-19. Finalen (en nyklassiker i årgangen) blev vundet af Julie med 21-16 21-16.

I de øvrige Gand Prix grupper var mønsteret det samme med mange lige og tætte kampe og flot af Værløse Badminton, at der var præmier til alle vinderne.

Herredouble
Herredouble blev en mega spændende kamp mellem sidste turneringsvindere Jesper Toft og Rasmus Kjær og så Jakob Lindqvist og Kristoffer Weesgaard, som har 2 turneringssejre i sæsonen. Mange vilde dueller kulminerede med en netruller som gav 25-23 og 2. sæt til Jakob og Kristoffer. 3. sæt blev helt tæt op til 14-14 men så kom de sidste point hurtigt til Jakob og Kristoffer, som vandt til slut med 21-15.

Damedouble
Damedouble endte med en stensikker favoritsejr til hjemmefavoritterne Julie Dawall Jakobsen og Cecilie Finne-Ipsen. Pigerne vandt alle kampe i 2 sæt og uden at være truet for alvor. Finalen stod mod Emilie Graversen og Elisa Meldgård, som spillede en god kamp, men måtte se sig slået med 21-14 og 21-13. Emilie og Elisa har vist sig som et af de par, som vil prøve at true favoritterne senere på sæsonen.

Mixeddouble
Mixeddouble giver i hver turnering en masse tætte kampe, og alle par må spille godt fra morgenstunden af, hvis man vil nå langt. Alligevel var de 4 par, som nåede semifinalerne, de 4 favoritter og seedede par. Desværre måtte det ene par trække sig i løbet af lørdagen pga sygdom, og det gav en finaleplads på WO for Julie Dawall Jakobsen og Kristoffer Weesgaard.

Den anden semifinale var en spændende 3 sætter mellem Sia Berg og Jakob Godt Hansen mod Cecilie Finne-Ipsen og Jakob Lindqvist, hvor Sia og Jakob til slut vandt 19-21 21-16 21-13.

Finalen var meget velspillet, og dommerne sad vist også og nød kampen. Julie og Kristoffer fortsatte den flotte sejrsrække og vandt med 21-16 22-20.

Læs også

Skovshoved tog endnu en skalp

Skovshoved tog her til aften sejr nummer otte, af otte mulige i Badmintonligaens grundspil. Dagens …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.