Alexandra Bøje spiller i dag sin første kamp ved den individuelle turnering ved U-VM i Bilbao. Foto @Højbjerg Badminton Klub

U-VM: Store niveauforskelle prægede dag et

Førstedagen ved U-VM’s individuelle turnering blev ikke overraskende en dag fyldt med store sejre og – nederlag. Det var også tilfældet for flere af de danske spillere, der enten fik overvældende stærk modstand eller ikke blev presset overhovedet.

Det blev en blandet landhandel for de danske spillere ved dagens første runde ved U-VM. Fra start var der store nederlag i herresingle til Jesper Toft og i damesingle til Irina Andersen.

Herefter var Mathilde Cramer i damesingle meget tæt på at sende første sejr til Danmark, men et 22-20-nederlag i tredje sæt, gav sejren til hendes franske modstander.

Det blev 8. seedede Julie Dawall Jakobsen som var første dansker til at sejre. Hun gjorde meget kort proces i sin første runde, og vandt med cifrene 21-9 21-4. Samtidig slog Line Christophersen slovakiske Mia Tarcalova 21-11 21-7, og dermed er to danske damesingler klar til onsdagens kampe.

Julie Dawall Jakobsen fik desuden endnu en storsejr i damedouble sammen med Amalie Magelund. De to vandt deres første runde med hele 21-2 21-7.

Det blev til gengæld til nederlag i herredouble til Mads Muurholm og Daniel Lundgaard, der i to sæt måtte se sig besejre af et koreansk par. Ligeledes blev det til et sent nederlag til Line Christophersen og Mathilde Cramer i damedouble, da de i to tætte sæt tabte til et par fra Australien.

Flere danskere først i kamp onsdag
En del af de danske spillere tørner dog først ud i deres første runde-kampe onsdag. Det gælder blandt andet Freja Ravn, der i mixeddouble med Mads Muurholm tørner ud klokken 9.50.

Rasmus Kjærs U-VM starter ligeledes først ud i dag, når han i mixeddouble med Irina Andersen spiller første kamp klokken 10.20. Senere i eftermiddag får også Alexandra Bøje sin første kamp ved den individuelle turnering ved U-VM. Sammen med Freja Ravn møder de to i damedouble det 11. seedede russiske par Alina Davletova og Anastasiia Semenova.

Oversigt over kampe med dansk deltagelse ved onsdagens spil i Bilbao:

9.50 – Mixeddouble: Freja Ravn/Mads Muurholm – Su Min Lim/Hyang Im Kim (Korea)
10.20 – Mixeddouble: Irina Andersen/Rasmus Kjær – Mahiro Kaneko/Minami Kawashima (Japan)
10.50 – Mixeddouble: Amalie Magelund/Daniel Lundgaard – Diego Tokumura/Micaela Flores (Peru)
15.05 – Damesingle: Julie Dawall Jakobsen – Na Eun Jeong (Korea)
15.05 – Damesingle: Line Christophersen – Nuntakarn Aimsaard (Thailand)
15.40 – Herredouble: Rasmus Kjær/Jesper Toft – Christopher Grimley/Matthew Grimley (Skotland)
16.45 – Damedouble: Alexandra Bøje/Freja Ravn – Alina Davletova/Anastasiia Semenova (Rusland)
17.50 – Damedouble: Julie Dawall/Amalie Magelund – Lela Minadze/Olga Rogova (Rusland)

Livestream fra U-VM
Livescore – U-VM

Læs også

Italian International: Tre danske damer er klar til at kæmpe om guld

Et hav af danskere var lørdag i aktion ved Italian International, men da dagen var …