Ulrik Wilbek har haft en del at gøre med badminton gennem sit liv. Foto: @YoutubeScreenshot

Ulrik Wilbek fortæller om sit forhold til badminton

I hver udgave af det trykte magasin BadmitonBladet er der et indslag kaldet: “Finalen”. Dette indslag er et interview med en kendt, der har spillet eller spiller badminton. I den nyeste udgave af bladet er valget faldet på Ulrik Wilbek, som har haft badminton inde på livet på flere forskellige måder. Her bringes dette interview med den succesrige håndboldtræner.

Hvornår startede du med at spille badminton?

Jeg var vel en 9-10 år gammel, da jeg startede i Skovshoved. Der spillede jeg et par år, mest for sjov. Badminton har altid interesseret mig, og jeg var endda til det første VM i 1977 i Malmø, hvor Flemming Delfs vandt og Svend Pri hentede sølv.

Havde du et idol dengang?

Jeg har dog fulgt badminton helt siden 60-erne, hvor jeg dengang var ude og se holdkampe. Derfor kendte jeg dem, der var knap så kendte. Hans Røpke (der sammen med Lene Køppen har datteren Marie Røpke, der også er badmintonspiller) var en af dem jeg fulgte, men jeg havde ikke et decideret idol.

Hvorfor stoppede du med at spille badminton?

Jeg fandt ud af, at eg var bedre til andre ting. Jeg har dog spillet det på motionsplan i 25 år, men jeg stoppede for noget tid siden, da dem jeg spillede med blev for gamle.

Er der nogle danske spillere, du har lagt særligt mærke til i dag?

Jeg har blandt andet fulgt dem, når jeg har været til OL med håndboldlandsholdene. Og dem, jeg synes er mest stabile i topppen, er damedoublen, som har leveret nogle fantastiske resultater. Viktor Axelsen er desuden ikke kun en fantastisk spiller, men også fyr. Jeg kan huske ved OL, hvor han ikke havde set, at en person hilste på ham. Da han så opdagede det, vendte han straks om og hilste. Jeg har desuden andre forbindelser til badminton. Finn Trærup (tidligere sportschef i Badminton Danmark) har således været min gode ven, og jeg har desuden hjulpet Rasmus Bonde med mentaltræning.

Hvad kan du godt lide ved badminton?

Tempo og teknikken er fed, samt det, at man ikke behøver at være et fysisk pragteksemplar, som i for eksempel håndbold og fodbold. Jeg elsker desuden de hurtige dueller, og det er kun damesingle, jeg synes, der af og til kan blive lidt kedeligt.

 

 

6 Kommentarer

 1. “Man behøver ikke at være et fysisk pragteksemplar, som i for eksempel håndbold og fodbold” ?!?
  Ja man kan både være høj og lav. Men så vidt jeg husker, var herresingler dem med det højeste kondital udover fra løbere, og doublespillere nogle af dem med højest dynamisk benstyrke udover vægtløftere, da jeg var tæt på Team DK-testcentret på Bispebjerg tilbage i 90’erne..

 2. Definér lige fysisk pragteksemplar 😅

 3. Anette Hansen

  Jepser Svensson det lyder interessant. Lige noget for Sportslab på TV2. Det du siger med doublespillere passer godt med deres reaktionsevne ved servemodtagninger. Ved ikke om det har noget med det at gøre, men de er da hurtige på benene vores doubler, både damer og herrer:-) og Wilbek ja hvilke badmintonspillere er ikke fysiske pragteksemplarer 😉 ! Alle de danske spillere er da i super form og har gode muller… Der er da til gengæld nogle håndboldpiger hvis form og indstilling til tingene måske godt kunne være bedre hehe. Det har de da i håndboldkredse snakket om i flere år.

 4. Kære Viktor.
  Et råd fra en afdanket singlespiller.? Husk at herre single skal spilles som et mahretonløb, men afvikles som om det er 100 m i over en time eller to.
  Husk Viktor du er den bedste i Verden i øjeblikket ,men du skal have tålmodighed så er der ingen der kan slå dig. Følger dig ligemeget hvor du spiller?
  Sportslig hilsen Grønært.

 5. Tror Victor A. godt ved hvordan single spilles. Men godt input Knud-aage 👍 Sådan var det dengang vi var gode😉💪

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.